El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Manage Your Project Porfolio

Aquest pont tenia ganes de llegir i escriure. Potser a altra gent per carregar piles li va bé anar de viatge o sortir de marxa. A mi me va bé lo del "nesting" i no tenir la necessitat social "d'haver de passar-m'ho bé". He pogut sortir a sopar amb amics i conèixer-los millor i això m'encanta, però bàsicament he dedicat aquest macro pont per casa.

Tenia pendent de llegir aquest llibre de Johanna Rothman. Aquesta autora té força llibres dedicats a la gestió de projectes, però en aquests va un pas més enllà i ens introdueix en com gestionar la munió de projectes que podem tenir en una organització. Com classificar els projectes segons el valor que aporten a l'empresa, en definitiva com crear, ajustar i gestionar la cartera de projectes.

Quan t'hi posis a llegir veus que realment està aplicant tècniques d'Scrum i Kanban a la gestió de la cartera de projectes. Mateixes idees, mateixes línies d'argumentació en alguns casos, així que si ja sabeu de què va la història molta cosa us sonarà.

El llibre és interessant perquè fa palesa una necessitat: la de definir, organitzar i gestionar la cartera de projectes segons el valor que aporten i poder argumentar perquè un projecte és més important que un altra d'acord amb la missió de l'empresa.

Encara que he de dir que m'ha agradat, he de dir que com altres llibres d'aquesta autora li trob un emperò: la llargària. Rothman exposa les idees de manera molt clara als seus llibres, poques, això sí, i les va repetint i repetint i argumentant al llarg dels capítols, de tal manera que moltes vegades tens la sensació que aquell paràgraf ja l'has llegit.

Tot i això és un llibre recomanable, no tant per les tècniques que pugui ensenyar, com per la reflexió que ajuda a fer.


blog comments powered by Disqus