El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Range de David Epstein

Range de David Epstein, un llibre ple d'històries que ens mostren que hi ha moltes maneres d'arribar a un lloc, independentment de com s'ha iniciat la carrera professional. Que la hiperespecialització i l'utilitarisme a la ciència no són bons.

Epsteins ens mostra com ser un generalista i estar disposat canviar de carrera, i a repensar com fem servir les nostre eines ens pot ajudar en el futur a connectar els punts i fer nous de cobriments.

El llibre està ple de referències i dades, a vegades es fa feixug. Quan fa referències al beisbol, molt típic d'alguns autors americans, és molt fàcil perdre's. Ens trobam també referències a històries que ja apareixen a Think again, i dedica un capílol a explicar l'experiment de Tetlock sobre com el generalistes són molt millors fent prediccions que els especialistes. El llibre de Tetlock Superforecasting conta tota la història.

M'ha agradat molt la història de les figlie del coro, ja que a més de mostrar com hi ha altres maneres d'aprendre, ens fa descobrir la grandesa d'aquestes dones que tanta influència van tenir en la composició musical en el segle XVIII.

Range és un llibre per reflexionar, per adonar-nos que especialitzar-nos està bé però que ser tasta-olletes també ens pot dur a bon port, i que sovint començar importa més que l'edat en la que comences.

En un món on l'IA cada cop està més present, ser capaç de relacionar conceptes i fer les preguntes és una habilitat que pens que cada cop tindrà més valor.

Range ens pot ajundar a perdre la por a provar coses noves, a sortir de la zona de confort i a divertir-nos experimentant i aprenent coses noves. Mai se sap!

blog comments powered by Disqus