El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Trespams a Puput

Aquestes festes he canviat el blog. Estava fet amb una aplicació Django anomenada Zinnia, però s'havia quedat una tant desfasat a l'hora de poder fer-hi coses.

Ha estat un procés no massa complexe, però és veritat que he optat per a simplificar-ho. Bàsicament el que he fet ha estat exportar de Zinnia cap a Wordpress i una vegada embastada l'aplicació de Pupupt segons les instruccions, he instal·lat l'importador de Wordpress i gairebé ja ha estat llest.

Sacrificis? Doncs alguns. Per començar volia un sistema de comentaris més potent i Puput incorpora ja enllaç amb Disqus, per la qual cosa he sacrificat els (pocs, tot hi ha que dir-ho) comentaris que hi havia, per tal de fer més via en la migració.

També han caigut algunes fotos de portada. L'exportador cap a Wordpress no les considera, i donat que tampoc no n'hi ha tantes, surt molt més a compte tornar-les a posar així com tengui temps que fer tot el procés una altra vegada. És d'aquestes coses que és més senzill anar fent a mà que haver d'escriure tot un programa per a que ho faci.

La idea és aplicar els principis lean també a la pròpia feina. Ara per ara Puput com a aplicació Django té gairebé tot el que necessit i me dona prou eines per anar jugant, tant amb la pròpia eina de blog com amb Wagtail, un bastiment CMS que m'està agradant molt.

Hi ha encara força millores a fer. El tema de com posar codi font encara està per resoldre totalment. Ara per ara la millor manera pareix escriure amb Markdown, però potser també es podrà estendre l'editor del blog per tal que pugui incorporar gists.

I què voleu que us digui, tot això també serveix per adonar-me que estic un poc rovellat. La darrera època d'APSL està resultant molt interessant, però m'ha deixat molt poc temps per a escriure codi i dedicar-me al blog. Esper que el 2016 la cosa canvii un poc, no perquè deixi de ser interessant la feina, sinó perquè m'he proposat trobar temps de davall les pedres per tal de poder mantenir aquest blog en marxa.

Pel tal de tenir una excusa vaig comprar fa poc un teclat mecànic, d'aquests amb il·luminació, que ha resultat ser de color vermell. El teclat està prou bé, no és massa renouer i escriure-hi és molt suau. Està pensat pels gammers, però per escriure no va gens malament.

Una de les altres coses que m'agradaria fer aquest nou any és provar a veure com se'm dona fer alguna mena d'screencast, un tutorial, una xerrada, ja veurem. Vaig trobar un micro prou decent i barat a Amazon fa uns dies i per poc que pugui vull fer un primer experiment.

Ara per ara els esforços inicials aniran cap el blog. Però sóc un cul inquiet, ja ho sabeu i no m'agrada avorrir-me. APSL és prou divertit per tenir-me entretingut força temps, al proper apunt ja us contaré com ha anat l'any si teniu curiositat; però encara així m'agradaria trobar temps per a tornar a escriure codi i trobar temps per montar algun curset d'iniciació com fa la gent de les Django Girls. L'experiència a València em va agradar i trob interessant poder fer alguna cosa semblant a Mallorca, com féiem a l'inici dels creantbits, quan encara Python i Django eren gairebé desconeguts. El repte és fer la comunitat més gran, donant la benvinguda a la gent que vol aprendre i això quan ja està el grup constituït és complicat si no ens podem dedicar també a presentar la tecnologia des del punt de vista més bàsic, així que pens que un dels objectius personals del 2016 serà intentar arribar a aquest segment dels programadors i/o futurs programadors.

blog comments powered by Disqus