El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Campus d'Estiu d'Innovació Tecnològica

Aquesta setmana he estat impartint un mini curs de Python i Django als alumnes del primer Campus d'Estiu d'Innovació Tecnològica de l'Escola Politècnica Superior de la UIB. Sis hores denses i intenses on he tingut l'oportunitat de mostrar als assistents (alumnes de 3r i 4rt d'Informàtica) el ràpid que es pot aprender Python i la potència de Django a l'hora de fer aplicacions web.

L'experiència trob que ha estat molt positiva, tant per les empreses que estàvem allà mostrant la tecnologia que fem servir als alumnes, com per la interacció que hi ha entre el grup. En tan poc temps no es pot conèixer una tecnologia, però sí podem mostrar que "allà fora", a les empreses, es fan servir tecnologies interessants que potser no s'imaginaven. Mostrar-los que a Mallorca tenim empreses que s'interessen per la innovació, per la programació i pel desenvolupament. Que el seu futur potser no passa per l'emigració o les càrniques-consultores.

Si mÉs no, aquest tipus de tast tecnològic que s'ha fet, crec que ha servit per despertar la curiositat de la gent. Per posar en contacte Univiersitat i les empreses Parc Bit, que encara que estiguin molt properes pareix que hi ha un abisme entre els dos llocs. I sí, que el metro no arribi al Parc Bit no ajuda gens, pareix que hi ha un avenc entre els dos llocs, fent la carretera de frontera real.

Amb el Campus crec que s'han atracat un poc les dues contrades. Des de la meva part, com a representant d'APSL, em sent agraït d'haver pogut participar-hi. Dins la filosofia de l'empresa hi ha una vessant important de compartir coneixement, de retornar a la comunitat allò que ens ha proporcionat en forma d'eines i codi lliure. Poder participar en iniciatives com aquesta ens motiva i  ens alinia amb aquest objectiu.

També trob interessant que les empreses que hem paticipat al curs (APSL, Logitravel i Habitíssimo) són una mostra interessant del que es poden trobar els alumnes en sortir a trobar feina. Ara ja saben que hi ha vida més enllà de les càrniques. La gent que surt amb ganes d'aplicar la informàtica als mons dels negocis té una oportunitat única a Logitravel, els que volen viure l'ambient startup i dedicar-se a un producte tenen un bon referent amb Habitíssimo, i els que volen fer engenyieria pura, fent projectes, tenen en APSL un referent on poden veure com poden ser les coses.

Pel que es diu l'experiència es repetirà, potser amb un altre format o en altres dates, això no ho sabem. Sia com sia trob que és una iniciativa molt interessant, on Carlos Guerrero i la direcció de la Politècnica i el rectorat s'hi han implicat molt. Per les empreses, dins allò que ara se'n diu "responsabilitat social corporativa", participar en aquests projectes trob és una manera molt bona bona de dur-ho a terme i fer que aquest concepte no sia sols una cosa per quedar bé a la web.

Als assistents agraïr-los la paciència. Puc parlar molt aviat i teclejar més aviat encara. Esper que us hagi agradat i haver transmés un poquet de la passió que sent per la tecnologia, per aquesta feina. Els frikis movem el món, no ho dubteu i els frikis engenyiers a més tenim la capacitat de canviar-ho.

blog comments powered by Disqus