El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Llibres per acabar l'any 2013

Packt Publishing és una editorial d'aquestes que fa gràcia per la manera que té de tractar el sector de la tecnologia i també per la manera que té de vendre els llibres.

Sé que molts em podeu dir on puc trobar llibres per descarregar i tot això, però la veritat és que si el llibre electrònic té un preu decent, i per mi això significa no més de 5 eur, no em sap greu comprar-ho. D'aquesta manera puc donar el meu reconeixement a l'autor, a l'editor i suport a la tecnologia. Més enllà d'aquesta quantitat ja m'ho he de pensar molt, ja que sovint tenc la sensació que em prenen el pel.

Aquests dies Packt té el que en diu "Ebook bonanza", i això vol dir que ven tots els llibres en format eBook i els vídeos per 5$. Doncs dit i fet, n'he trobat alguns que m'agraden i sols per no haver-los de convertir ja s'ho paga.

Mirau que he comprat:

  • Web Penetration Testing with Kali Linux
  • Advanced Penetration Testing for Highly-Secured Environments: The Ultimate Security Guide
  • PostgreSQL 9.0 High Performance
  • PostgreSQL 9 Admin Cookbook
  • PostgreSQL Replication
  • Instant Node.js Starter
  • CoffeeScript Application Development
  • Learning Cython Programming
  • Instant Apache Solr for Indexing Data How-to

Els de seguretat els he comprat perquè sempre es bo saber què es cou pel món. No m'ha atret mai això de decicar-me a fer tests d'intrusió, però això no vol dir que un no tingui que estar més o manco al dia del que passa.

Els de Postgresql els he comprat perquè fan referència a la meva base de dades preferida per a desenvolupar aplicacions web. El que han fet en els darrers anys és impressionant i vull saber-ne més llegint-ho des de la comoditat del meu lector d'ebooks.

Node, perquè m'agraden els llenguatges de programació i encara que no m'atrau gens la idea de tenir javascript a la part del servidor, sempre és interessant conèixer coses noves encara que tinguin un hype tant gran com aquest. En tenir temps ja us contaré una batalleta de com ens ha vingut un projecte que el feia servir sense importar-hi.

Cofeescript també és per saber-ne més. Al 2014 la intenció és programar el javascript fent servir coffescript per tal de poder-ne fer millor el seguiment. També estic fent una ullada en profunditat a ember, però això ja és un altre cantar.

Cython no sé si em servirà molt o poc, però el que he llegit i provat m'agrada i vull saber-ne més.

I finalment Sorl, per veure com en podem treure el suc en aplicacions de cerca i indexació. Django té bindings molt potents cap aquesta llibreria. Es cosa d'estudiar-la amb més deteniment.

Amb això puc estar entretingut una bona temporada. He començat ja amb el de Cofeescript, que pareix el més lleuger, però la veritat és que la temptació d'agafar per banda el "La vida, el universo y todo lo demás" de l'autoestopista és massa forta, diversió i humor àcid.

Si no ens llegim abans bones festes. Com sempre un plaer tenir-vos per aquí.

blog comments powered by Disqus