El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Bubotes telefòniques

No sóc massa amic dels mòbils, no sé perquè, manies supòs, però sempre han estat unes andròmines que m'han donat problemes: descarregar-se a la butxaca, activar-se quan no s'haurien d'haver activat, se'ls acaba la bateria quan no tens cap endoll a mà, ...

La cosa va començar a canviar un poc amb els smartphones, això que un mòbil se sembli cada vegada més a un ordinador té el seu què, i de fet amb el meu primer smartphone, un HTC Magic la cosa va anar la mar de bé.

Aleshores tenia Vodafone que m'aplicava unes tarifes per les cridades i la connexió que em van dur a fer càlculs i decidir que sortia molt millor passar-se a una operadora virtual i comprar un mòbil lliure. Així que una vegada acabada la permanència de 18 mesos i un parell més fet, i davant la insistència/ultimàtum dels companys vaig comprar un Samsung Galaxy Nexus i ja de pas vaig aprofitar per canviar a Pepephone.

El Nexus éstà molt bé, pantalla gran, bona velocitat, una capacitat d'emmagatzematge suficient per les meves necessitat, una meravella. Sols que em vaig trobar amb un problema, de tant en tant perdia la cobertura. Segons a quins lloc no tenia cobertura, ni de dades ni de veu. A Palma cap problema, per algunes carreteres ara si, ara no i a Binissalem dins casa molt poca, sols al jardí i gens al despatx.

Vaig explicar el problema a Pepephone i res de res. Canviava de configuració, mirava si hi havia alguna manera de millorar la cobertura. "A vegades passa" em deien alguns. Així que em vaig resignar durant un temps.

Tot i això de tant en tant cercava informació per si a algú li passava el mateix. Vaig arribar a un fòrum on molta gent es queixava amb el mateix problema i el mateix tipus de mòbil. Era cosa de fer la prova, així que vaig demanar una tarja a Symio i Bernat em va fer el favor d'actualitzar l'HTC.

Vaig anar provant: la tarja Symio a l'HTC 100% de cobertura, tarja Pepephone a l'HTC al mateix lloc del despatx 100% de cobertura, Nexus amb Symio 100%, Nexus amb Pepephone 0%. Va coincidir amb dies on esperava força cridades tant a casa com a la feina, així que vaig decidir provar la teoria fent servir sols l'HTC amb Pepephone, per si sols ere casualitat.

Doncs no, l'HTC no va perdre la cobertura cap vegada. El Nexus, ara en mode tablet pareixia que tenia una bateria inesgotable, quan amb la tarja de Pepephone tan just m'aguantava 8 o 9 hores sense fer massa cosa.

He canviat de mòbil, passant a un Nexus 4, que va tenir que comprar Bernat perquè no hi va haver manera de comprar-ho amb el meu compte de Google Play. Ni contactant amb el suport de Google me varen saber dir què passava. Tant fa, en poc menys de 2 dies tenia el mòbil.

Per ara pareix que ens tornam a dur bé: tinc un 100% de cobertura a casa i de moment tot perfecte.

La combinació Galaxy Nexus i Pepephone era el que causava els problemes. Per què? No ho sé, però no queda més remei que rendir-se a l'evidència i remetre's a les proves.

Potser ara m'entendreu quan dic que no me duc bé amb els mòbils ...

blog comments powered by Disqus