El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Història d'una mudança

El divendres 23 de novembre, a mena de regla d'aniversari un poc tardà, als voltants de les 3 del capvespre vam començar a empacar el que teníem a l'oficina del Parc Bit.

Hi hem estat gairebé quatre anys al Parc, però com vaig dir a un altre apunt, en aquests moments per gent com nosaltres el Parc no representa cap avantatge, sinó tot el contrari. Un 10 per les facilitats de la incubadora, però quan això s'acaba es fa més palès allò que ja sabies: que el Parc té males comunicacions, que cada vegada hi ha més dificultats per accedir-hi, i que la gent hi ha d'anar a posta i quan hi va ho té molt mal de fer per accedir-hi. Una mala manera de començar una relació comercial, ...

Vam trobar una oficina al Polígon de Son Castelló. Per allà, supòs que per mor de la crisi, hi ha oficines a molt bon preu. En el nostre cas l'oficina és més gran que l'anterior, amb tots els serveis inclosos llevat de l'ADSL i el telèfon i a més ens trobam que tots necessitam de l'ordre de 10 a 15 minuts menys per arribar-hi. Per acabar-ho de rematar també resulta un 50% més barata que una oficina semblant al Parc. Bé, ja ho vaig contar per aquí a un altre apunt damunt la decisió de deixar el Parc així que no em repetiré.

Després d'arreplegar el que teníem a l'oficina en n'adonam de la quantitat de papers i altres andròmines que un va acumulant amb els anys. L'equip ha crescut i sols amb ordinadors i pantalles, cadires i mobiliari omplirem una furgoneta de les grosses.

Som una empresa petita, on sempre hem procurat mantenir les despeses al mínim, així que tiràrem d'amics i coneguts per fer la mudança. Un amic de Bernat ens facilità la furgoneta, i dissabte al matí carregàrem tot. Prèviament, al divendres al matí Movistar ja havia fet el canvi de línia segons s'havia planificat.

El primer que va fallar als plans van ser les taules. Poc abans de moure'ns ens van dir que les taules no arribarien fins dimecres. Estava previst, Pla B, i unes taules plegables que fem servir a la Vermada cap a l'oficina nova que anaren. L'espai de feina seria reduït i en lloc de 2 pantalles faríem feina amb 1 però 3 dies podríem anar fent. A més l'edifici té WIFI així que l'absència d'ADSL, que no estava encara perquè per Movistar no es pot fer a la mateixa comanda el moure la línia i posar l'ADSL, estaria compeasa al manco en part per això i una configuració d'enrutat que Bernat va fer a un dels portàtils.

El dissabte poc passat la una del migdia ja teníem gairebé tot el necessari que treballar el dilluns, no amb les millors condicions, és veritat, però es podria fer feina.

Descobrim el primer avantatge: podem dinar tots plegats un dissabte prop de l'oficina. Hi ha bars i restaurants oberts, fins i tot podem dinar a un lloc i fer el cafè a un altre.

El dilluns començarem a fer feina, però al migdia la WIFI va dir prou. Sospit d'un tècnic que culejava a la sala de comunicacions, però no ho puc demostrar, coincidència? Res, donam avis i Pla B una altra vegada: tiram de mòbils i planificam la feina des de casa per part de l'equip i fer feina amb la connexió mòbil i connexió "pinxo de dades de 6GB" per la resta. Tot i això el dilluns capvespre va ser prou productiu.

El dimarts començam connectats al pinxo, però a les 9 crida ja el tècnic de Movistar que ja venia a posar la línia, que si ens anava bé de prest. Fantàstic! Als voltants de les 10:30 ja teníem ADSL en marxa. Però no tot són bones notícies, pas per la tenda dels mobles i em diuen que el vaixell no ha pogut sortir pel mal temps i que dimecres no arribaran les taules.

El dimecres ho passam com podem. Millor que dilluns, però estrets. Em confirmen però que les taules han sortit i dijous les tindrem.

A les dues del migdia de dijous arriben les taules. Montatge ultra-mega-ràpid de les 8 taules i a les tres ja estaven llestes. Toca anar a comprar un poc de productes de neteja per llevar-lis les ditades i decidim començar a montar la configuració definitiva. No ens guanyarem la vida com a interioristes, però la cosa queda prou digne. Entre moure taules, ordinadors, neteja, cablejat,... fem prop de les set per l'oficina. Volia anar a una trobada a Marratxí que es feia el dijous, però el meu cos ja donava més de sí i no era cosa d'adormir-me a una conferència, així que vaig cap a casa, com se sol dir, "a sopar i a dormir".

Avui divendres ha estat el primer dia que puc considerar normal dins el que ha estat el canvi d'oficina. Finalment ens queda una distribució de dues illetes de 4 taules, taula de reunions i cadires abastament per seure per si hi ha visites. L'oficina té lloc per 11 llocs de feines sense estar estrets, així que encara que ara sols quedi un lloc lliure (no us he comentat que tenim dues incorporacions noves, veritat?) tenim capacitat per créixer si fos necessari, i això em consola, ja que odio fer mudances!

blog comments powered by Disqus