El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Laserjet Pro CM 1415fnw color mfp

Fa un dies em va arribar aquesta impressora multifunció, la Laserjet Pro CM 1415fnw color mfp. La impressora ve a substituir una Laserjet 4050 ja entrada en any que s'ha quedat fora tòner i a una Epson 650 R que té la mala costum de quedar-se fora tinta, no per ús sinó perquè amb el poc us que li don s'eixuga.

Així amb el canvi vaig aprofitar per renovar-ho tot i passar a tenir una làser que esper que em surti tan bona com l'anterior, que ja va ser de segona mà.

Pels qui us trobeu amb la meva mateixa situació us faig cinc cèntims de com va la impressora amb Linux, en el benentès que el fax no l'he fet servir, ni crec que el faci servir.

La impressora es subministra amb tinta per a 700 fulls, be perfectament embalada i és feixuga, una trentena de quilos. Lletja com ella tota sola, molt a l'estil del que ens té acostumat HP amb les multifuncions.

La connectivitat és un dels seus punts forts, pots configurar-la per anar amb xarxa cablejada, wifi o per usb. La pantalla d'administració és un LCD que et permet configurar des de la IP de la màquina o un munt de paràmetres i una vegada configurada per xarxa pots accedir a un panell de configuració per xarxa que et permet configurar la màquina des d'un navegador. Realment molt pràctic i ben aconseguit.

És una màquina que requereix d'uns drivers del fabricant per a funcionar que podeu trobar a http://hplipopensource.com. Això instal·la una aplicació que permet controlar la impressora i a més permet l'escaneig per xarxa.

Sí, heu sentit bé, el mite de l'escaneig per xarxa és possible amb aquesta impressora és possible. Ho he provat a la versió 12.04 d'Ubuntu, a la 10.04 i també a Linux Mint 13. A aquest darrer es va resistir fins fa poc, supòs que alguna actualització ho ha solucionat o potser en un reinici de la màquina, però el cert és que ha passat de no funcionar l'escaner a Linux Mint a fer-ho ben igual que ho fa a l'Ubuntu. A Ubuntu cap de les dues versions, fins i tot la més antiga ha donat problemes, va funcionar tot des del principi.

L'escaneig remot funciona tant per a fulles directes com des de l'alimentador i pràcticament no necessita temps per a començar. Acostumat a la Epson això és una meravella i poder tenir l'impressora a l'altra punta del despatx i encara així no tenir que anar amb un usb per escanejar fa molta patxoca.

Per cert, que si voleu aquesta màquina imprimeix directament des d'un usb o pot escanejar i deixar-ho a l'usb sense problemes.

A l'aspecte negatiu, sense comptar el disseny, dir que encara que hi ha actualitzacions d'aplicacions d'HP, per aquesta impressora no n'hi ha cap que et permeti enviar directament el resultat de l'escaneig a un disc virtual tipus dropbox o enviar-ho per e-mail. És veritat que amb l'opció d'escanejar per xarxa això no és tan crític, però què voleu, em feia ganes quan ho vaig veure sols per a descobrir que aquesta impressora no era compatible amb aquesta funcionalitat.

El "market" d'HP deixa molt que desitjar, és una bona idea això de poder augmentar la funcionalitat de l'equip, però vaig trobar la web poc útil. Per exemple te diu que la teva màquina no és compatible però no te diu perquè o quines ho són.

Com a valoració final, dir que estic content amb la compra. HP i Linux tradicionalment s'han duit molt bé i aquesta impressora no m'ha decebut, ben al contrari, ja que no confiava que l'escaneig per xarxa funcionàs, fixau-vos si hi confiava poc, que ja vaig comanar una memòria usb junt amb la impressora per a que servís de dispositiu d'emmagatzemament. Poques vegades he estat tant content d'haver-me equivocat.

blog comments powered by Disqus