El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Xfce i l'arrancada d'ubuntu

Aquest és un d'aquells apunts que serveix per recordar-me a mi mateix com fer certes coses:

Eliminar la caché de sessió d'Xfce

XFCE té la mala costum de quedar-se frit de tant en tant, potser un pic cada any o així, de manera que el gestor de finestres es comporta malament. No hi ha manera de tancar una aplicació i la barra de la finestra no és accessible.

Si passa aixó:

rm -rf .cache/sessions

i arreglat. Reiniciam les X i ja tenim el nostre entorn "com toca" una altra vegada.

Aturar l'arrancada d'Ubuntu

Tots estam d'acord que Ubutnu és una distribució molt amigable, que amaga als usuaris les complexitats del Linux, però de tant en tant es passa d'amable i te les veus i te les desitges per fer alguna cosa que era trivial amb un interfície més espartà.

Una d'aquestes coses me la vaig trobar l'altra dia quan estava "arreglant" un Ubuntu a un bon amic. No hi havia manera d'obrir una sessió a la consola. Una bona estona a Google va donar amb la solució. Si no volem que el Grub carregui automàticament i que ens demana què volem fer hem de mantenir pijada la tecla majúscule (el shift) quan apareix el missatge de la BIOS. Amb això s'aturarà el procés de posada en marxa i ens demanarà què volem fer, donant-nos l'oportunitat d'entrar en mode consola i veure què li passa al sistema.

Linux Mint 13 amb ATI

Quan tens dos monitors posar els drivers propietaris d'AMD/ATI te deixa tot torrat i ben torrat. Per més proves que he fet no hi ha manera de deixar una configuració que funcioni. Així que l'alternativa és posar els drivers lliures i configurar el multi monitor amb l'entorn gràfic. Això funciona i no hi ha problemes.

blog comments powered by Disqus