El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Deixam el parc bit

Aquests dies m'he cansat del bombardeig de notícies relacionades amb Microsoft i el Parc Bit: que si "los mejores programadores se dan cita en el vento Microsoft", que si "Microsoft reune a todos sus centros tecnológicos en el Parc Bit", que si "Microsoft ve en Mallorca al Silicon Valley del Turismo.

Perdonau-me però la interpretació que jo li faig a tot això és una altra. Una vegada més es tracta de sortir a la foto i justificar que es fa alguna cosa, i el poc que es fa s'ha de mostrar i magnificar de manera que no es vegi que darrera tot això no hi ha rés.

Les oficines de Microsoft al Parc no es caracteritzen per donar feina a massa gent, tampoc sap ningú què fan i quina innovació duen a terme. Si anau a la seva plana d'entrada http://www.mictt.com (que fa pocs dies estava totalment caiguda) veureu un conjunt de planes estàtiques que ben bé podria haver fet el típic becari. Això sí, sempre amb el logo del Govern, que s'ha de ser agraït...

Tenc bona voluntat i vull pensar que sí que es fa innovació, que les subvencions mil.ionaries que reberen estan retornant a l'Illa, però perdonau el meu escepticisme, però a la web no veig cap projecte concret, no veig codi alliberat, no veig documentació. No veig gent de Microsoft entrant i sortint de les seves oficines.

Mentre amb aquests actes ja s'han fet la foto, el responsable polític (un bon grapat pel que es veu en la darrera trobada) ja han sortit als diaris i poden dir que som punters en tecnologia turística gràcies a Microsoft. Quina llàstima ...!

Segurament som punters en tecnologia turística, però serà gràcies a les empreses, del Parc i fora del Parc que no reben l'atenció ni del govern ni dels mitjans, que poc a poc han anant posicionat-se en el seu sector, invertint i contractant personal.

Però clar aquestes empreses no són mediàtiques, estan fent feina, generant llocs de feina a les nostres illes, això sí, però no serveixen per fer-se la foto. Vesteix molt més una multinacional, encara que després no sapiguem massa bé què fa o com tindrem el retorn de la inversió o on s'anirà la pasta si efectivament s'arriba a treure un producte. En un país tradicionalment de lletres no podem esperar que el polític de torn pugui distingir entre el que és innovació del que és fum i miralls a la caça una subvenció, i clar, tampoc és cosa de demanar.

I el pitjor de tot és que la situació del Parc no ha canviat des del meu apunt damunt el Parc, potser diria que ha empitjorant, ja que abans no es veien tants cotxes aparcats de mala manera.La resta segueix igual: unes comunicacions pèssimes tant reals com virtuals i un para que a partir de les 18h pareix zona de guerra o un escenari d'una pel·lícula de zombis.

Però com sempre me n'estic anant per les bardisses. El que us volia contar és que finalment hem decidit partir del Parc Bit. Ha estat una decisió dura, hem mirat de quedar-nos pel Parc. Tot i les seves mancances, és un lloc tranquil, i el personal que gestiona el Parc és molt atent i col·laborador, sempre ho he dit i ho repetiré.

Però tot i els temps de crisis no hem pogut accedir a un local a un preu de mercat. Ho hem intentat, però els locals, tot i estar buids des de fa mesos i haver-n'hi un bon grapat per triar i remenar, tenen preus que superen el més d'un 40% les despeses que podem tenir en un local situat dins Palma. Per una empresa que comença o que es vol consolidar com la nostra, s'han de mirar molt bé els costs fixes que tenim cada mes.

Necessitam créixer i el Parc no ens n'ofereix cap oportunitat, així que hem optat per deixar-lo, el més probable és que al desembre ja no siguem per allà, i em sap greu, perquè arribar al matí i trobar-me amb els jardins del Parc és una cosa que m'agrada molt.

Si tot va bé tindrem un local més gran, més ben comunicat, sense tans problemes amb les línies de comunicacions, amb serveis al voltant i amb moltes més possibilitats de créixer sense tenir que arriscar-hi el negoci.

Això sí, com tantes altres empreses que fan feina en el dia a dia, tampoc servim per sortir a la foto i ja ens està bé així. Mentre lluitam amb els problemes diaris i per endur endavant els projectes, ja em perdonareu, però seguiré indignant-me amb totes aquestes informacions plenes de veritats a mitges i que sols serveixen per tapar les vergonyes d'alguns.

blog comments powered by Disqus