El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Nous projectes i nous reptes

Aquestes darreres setmanes, mesos fins i tot, han estat força intenses. Amb projectes que han duit moltes hores i que al final han sortit.

Rasec de Guillermo i companyia va representar posar en marxa una aplicació que va duu més de tres mesos de feina, però amb uns resultats inicials més que encoratjadors.

Pel nostre client de referència en el món turístic Fiesta Hotel Group hem posat en marxa tres noves webs en poc temps:

  • http://www.ushuaiabeachhotel.com/. Unes fotografies realment precioses que fan ganes d'anar-hi.
  • Sa Talaia Boutique Villa. En la mateixa línia que l'anterior i amb la idea de donar aquesta sensació de proximitat i unió entre els dos conceptes d'hotel.
  • Hotel Mallorca Rocks Com concepte d'hotel-concert, que tans bona acollida ha tingut dins Palma com a alternativa al sol i platja tradicional.

Tot això amb Python i Django com podreu suposar. Pel tipus de feina en que ens anam especialitzant cada projecte és un poc diferent. Al nostre voltant hi ha empreses que se dediquen a "fer planes web" que duen molts anys i quan veus el que han fet te n'adones que han anat repetint el mateix patró, el mateix disseny una i una altra vegada. És una altra manera de fer feina, a mi el que m'agrada és la varietat, que cada projecte representi quelcom nou.

I com que després de fer tanta feina ens fa ganes divertir-nos, surten idees com l'ensaimeitor una aplicació que parteix d'una llibreria que vaig fer per us intern i que mig en broma mig seriosament hem posat a la web per si serveix a algú més. Es tracta de generar informació per omplir i testejar aplicacions web.

I com no, també he de parlar d'un altra projecte que ens fa il·lusió per la novetat que representa per nosaltres i per la gent que hi ha implicada. És el projecte Spokenpic que fem com a "joint-venture" amb la gent de Menéame. Està resultant un projecte força divertit, que fem gairebé al 100% com a projecte fora d'hores habituals. I el que més en @gallir, que té uns horaris de feina molt desbaratats, programant a les 3 i a les 4 de la matinada.

Fa poc Spokenpic va fer-se públic. El "secret" ja no se podia mantenir per més temps, així que ara anam fent canvis i millores. Trob que per la gent que programau i llegiu aquest blog segurament també us serà interessant seguir-ne l'evolució del projecte, com a poc a poc es van afegint funcionalitats a partir de l'estructura bàsica.

Com a aventura que és Spokenpic no sabem on arribarà, però el que és ben cert és que ens ho estam passant d'allò més bé amb el projecte. Fer feina amb gent que es tant o més friki que nosaltres ens diverteix molt. El projecte és un repte molt interessant, ja que comporta la coordinació de dos equips de programació, amb dos llenguatges de programació diferents. On tothom tenim altres feines i la coordinació és fa al 90% amb mails i el gestor de projectes. Amb els horaris de Ricardo és com si féssim feina a franges horàries separades! :)

Encara hi ha moltes coses que resoldre, moltes característiques que ens agradaria posar-ho, però ara per ara el més important és veure què opinen els nostres primers pre-alfa-testers. A poc a poc anirem ampliant els cercles de testejadors. Trobam que pot ser una eina molt interessant per certs sectors de gent i certes ocasions, però qui ha de validar si la idea és bona o no, la idea és mostrar el que hi ha fet i validar la idea, si funciona fantàstic, si no té bona acollida, doncs mira, ens haurem divertit molt de totes maneres. En Ricardo ho conta molt bé a spokenpic fotos relatadas.

I això és tot, projectes i més projectes. Estam entretinguts darrerament i això és el que més m'agrada.

blog comments powered by Disqus