El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

De xerrada a l'IBIT

Avui he participat a les jornades de programari lliure que organitza l'IBIT en qualitat de ponent per presentar el cas d'èxit d'APSL com a empresa que utilitza el programari lliure i que a més desenvolupa programes amb programari lliure per als seus clients.

Com sempre és un plaer participar en els actes de l'IBIT i més si mestre Benjamí fa de mestre de cerimònies. La gent de l'IBIT fa una gran feina de divulgació i el tracte personal amb la gent que coneixem d'allà per mor d'haver participat en altres jornades és fantàstic. Des d'aquí moltes gràcies per haver pensat amb mi per aquest tema. A més una de les coses que més em motiven és poder parlar de programari lliure, de com ho vegi, de les coses que es poden fer, ... El problema és que agaf embalada i m'han d'aturar XD

Després de la meva xerrada en Xavi Gil ha parlat de Txerpa, un concepte de negoci desenvolupat al voltant del programa lliure OpenERP en el qual hem pogut paticipar com a col·laboradors tecnològics. Per mi Txerpa representa un exemple molt clar de les possibilitats que dóna a l'empresa el codi lliure a l'hora de montar un negoci. Per una part s'ha pogut montar perquè existia el producte, i per altra ha generat negoci a una empresa com APSL que ha fet la part tècnica. Però a més, i gràcies al programari lliure, els tècnics de Txerpa s'han pogut fer càrrec del codi i anar-ho modificant pel seu compte, quedant APSL com a suport de segon nivell. Amb programari tancat Txerpa hagués tingut el producte, però no el vertader control que té ara.

Es parlà després de Vtiger, un CRM fet amb PHP i que una empresa mallorquina ha pogut personalitzar per adaptar-lo a les seves necesitats i als seus clients.

Va tancar la xerrada de PIMES una xerrada damunt com una empresa que es dedica a la distribució elèctrica a Sóller ha adaptat OpenERP i l'ha utilitzat com a bastiment de desenvolupament i ha creat centenars de mòduls adaptant-los a unes necessitats tant específiques com són les d'una companyia elèctrica.

Personalment estic molt content de veure com el programari lliure avança dins el teixit empresarial mallorquí, gràcies al suport de organismes com l'IBIT, d'agrupacions com BULMA i de tanta gent que pensam que hi ha una altra manera d'entendre el programari.

blog comments powered by Disqus