El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Petit resum d'estiu

Fa un grapat de setmanes que no escric res a aquest blog, tenc moltes coses pendents, però entre unes coses i altres el temps va passant i fins avui no he trobat una estona per a tornar-hi.

Han estat unes setmanes molt estranyes: problemes personals, alguns bons, com les noces de la germana i altres no tan bons, molta feina i com no, el començament de l'escola dels menuts i la festa de la Vermada que ja és aquí.

En el terreny de la feina tenc dues bones notícies: hem posat ja en producció un projecte que em fa una especial il·lusió txerpa i una web presencial fiscontrol.

txerpa és un projecte que hem desenvolupat per a una coneguda gestoria/assessoria de l'illa. Integra una web, un backoffice per a la gestió d'empreses via OpenERP i la integració amb el mateix OpenERP de manera que es poden crear molt fàcilment instàncies personalitzades per a poder dur una comptabilitat i gestió.

El projecte des del punt de vista tècnic ha estat molt engrescador. És un projecte amb un llarg recorregut en el qual esperam poder-hi afegint millores i nova funcionalitat. L'interessant, però, és veure que des d'aquestes illes nostres iniciatives com aquestes poden tirar endavant. Django i Python han permès que la integració dels diferents serveis que integren la plataforma es pogués fer d'una manera ràpida, mantenible i escalable.

Fiscontrol és un altre projecte que ha vist la llum aquesta setmana de manera oficial. En aquest cas és una web presencial, però ens ha fet il·lusió ja que és un projecte on el feeling amb el client ha estat molt bo i on les incorporacions del client han estat sempre per millorar el resultat final (ja sabeu que això no sempre passa). És de les poques webs on s'han demanat n idiomes i s'han posat continguts en aquests idiomes. En fi, que tot i que el projecte no té un component tècnic novetós, sí que ens hem divertit molt fent-la i veient els resultats.

Ja és la nostra tercera web d'assessoria, pareix que ens estam començant a especialitzar :)

Esper que en les properes setmanes hi haurà més novetats (com sempre en forma de projectes Django), ja que tenim un grapat de webs pendents de sortir.

Com sabeu els que us dedicau a la informàtica en el sector turístic, els mesos de temporada alta turística són mesos de temporada baixa en informàtica. He aprofitat aquest mig gas per engrescar a la gent d'APSL (o emmarronar-los, vet a saber) en un projecte propi. Permeteu-me de moment que us mantengui a l'espera de més notícis. L'interessant és que el projecte l'hem fet ja amb les noves generic class views de Django, incorporades a la versió 1.3.

En aquest projecte hem pogut veure la meravella de les class views, com tot el codi ens queda molt més compacte, com es pot aprofitar l'herència de vistes per escriure molt menys codi (sí, encara menys!).

De les class views en vull escriure un bon apunt un dia d'aquests. La documentació de Django que hi ha i els posts que he trobat sols fan referència al TemplateView, però la potència dels views de Forms, d'edició i borrat no s'han de menystenir. Així que es cosa de trobar-ne el temps per escriure l'apunt/tutorial i fer el codi d'exemple.

Per cert, que aquest blog ja corre damunt un altre servidor. Abans ho feia a un servidor dual core amb 2 Gb de RAM, però fa unes setmanes hem començat a migrar-ho tot a un servidor molt més potent, un i7 quadcore amb 12 Gb de RAM. Pingdom diu que la renderització ha passat de 4 segons a 1.5 segons. No he canviat el codi, sols és l'efecte d'un servidor que va més sobrat i d'una optimització de l'arquitectura: hem passat del WSGI de CherryPy que hi havia a l'inici al WSGI de uWSGI, de tenir la caché a memcached a tenir-la a Redis.

En Bernat ha fet molta feina deixant un entorn molt optimitzat per a les aplicacions Django. Tant que estam pensant en oferir un hosting gestionat per la gent que desenvolupi aplicacions Django i necessiti un entorn ben afinat. Temps al temps. El que tinc clar és que no vull que facem un projecte tipus Gondor, sinó quelcom on el valor afegit sigui la disponibilitat d'un tècnic de primer nivell com Bernat per a poder deixar ben fina l'aplicació.

Res, això és tot, i que no és poc.

blog comments powered by Disqus