El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Un creant bits d'estiu

Fa just una estoneta he fet l'anunci per Twitter de que ens han confirmat des del Parc Bit que podem disposar de la sala de formacio pel #creantbits el dia 15 de juliol a les 16:00.

Aprofitant que és estiu i fa molta calor, i la gent tampoc està per xerrades molt llargues, hem pensat que estaria bé fer xerrades curtes i d'un bon grapat de temes.

La primera per anar fent boca serà de Python. Una introducció als nousvinguts en aquest llenguatge que serveixi per perdre-li la por. En una horeta es pot veure bastant bé el llenguatge i tenir un idea suficient per poder seguir la resta de xerrades, o al manco per adonar-se de la potència que s'amaga darrera el llenguatges.

Després en @morenosan ens parlarà mitja horeta de South i de les seves possibilitats quan fas desenvolupaments amb Django. South ens permet fer modificacions a la nostra estructura de base de dades, de manera que passar de desenvolupament a preproducció i després a producció sigui poc traumàtic, de fet per a que sigui gairebé automàtic. Per la gent que no ha fet servir mai una eina com aquesta segur que serà una revel·lació.

Mirarem que @bercab perdi la por escènica i ens faci una introducció a Varnish. Un sistema de caché del més potent que hi ha i que ben duit ens permet aguantar una quantitat ingent de visites. Estam parlant de 15.000 o més peticions per segon en servidors de gama baixa. Com tot sistema té avantatges i inconvenients. No es tractarà de dir com muntar Varnish, sinó de que la gent que ho vulgui montar per les seves webs tengui sàpiga amb què juga.

Com heu pogut veure en alguns apunts m'agrada molt Celery, així que m'haureu d'aguantar un poc presentant-vos aquesta llibreria. Parlaré de quan i com es pot fer servir, de diferents configuracions que es poden emprar i d'escalabilitat.

Estam mirant de tancar una altra ponència, això de parlar en públic, encara que sigui entre amics pareix que imposa bastant. Ja veurem, si no un poc de trobada social que tampoc no està malament.

No es tracta de fer un curs o una classe magistral, es tracta de perdre la por a la tecnologia, de veure llibreries i programes que potser us sonaran i potser no, però sobretot es tracta de conèixer-nos i trobar-nos de tant en tant.

I ja sabeu que si algú està interessat en preparar-se un tema, doncs a aquesta mateixa trobada o per la propera. Quan més rotació hi pugui haver en les presentacions millor, que si no sempre parlam els mateixos, i no em queix, el que és complicat és aturar-me una vegada he començat a xerrar. :-P

En aquesta ocasió i aprofitant l'entorn de Gondor, he creat una petita aplicació per les inscripcions, està en beta i serà la primera prova baix foc real que es fa.

Inscripcions: http://creantbits.com

blog comments powered by Disqus