El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Així com voleu que sortiguem de la crisi

En altres apunts ja he posat damunt la taula l'estat de les passarel·les de pagament que tenim per aquestes contrades, amb una estètica i funcionalita dels anys 80 i amb una documentació que no s'ha actualitzat des del temps del Windows NT.

Avui un possible client ens ha demanat poder cobrar al client per plaços a partir de la seva tarja. Clar això significa quedar-se la tarja del client o bé que sigui el propi sistema de pagament que guardi la tarja i que després s'hi pugui poder tornar a accedir de manera segura. Després de tot el client ha vist com hi ha agències online que ho fan, o com Amazon es queda la teva tarja de manera que no l'has de tornar a picar, tot molt lluny de les funestes pantalles de la majoria de TPVs.

En aquests moments a APSL en trobam integrant un TPV virtual italià. La documentació està en anglès i està actualitzada, però el millor de tot és que per tenir un compte de test i tenir accés a la documentació no hem de ser clients del banc. El banc italià dóna totes les facilitats del món per a que montis una passarel·la de comerç electrònic amb ell.

Per què ho dic a això? Doncs perquè se m'ha acudit demanar a Sermepa a veure si això que demanava es pot fer, i en tot cas quins sistemes tenen a part de la típica pantalla. A TUI m'havia pogut integrar amb el seu web service, no sense moltes dificultats i un munté de proves donat que la documentació fa 4 ó 5 anys encara era molt pitjor que l'actual. Així que ingenu de mi he pensat que tal volta la cosa hauria millorat i potser hi havia un web service més potent que pogués donar la solució que cercava el meu client, o al manco quelcom adaptable.

El primer intent ha estat contactar amb el servei de suport de sermepa, soportevirtual en diuen ells. És una gent que es caracteritza per donar-te les respostes el més críptic possible, no sigui cosa que et facilitin la vida i després facis servir el sistema per fer negocis, sols faltaria! Doncs això, els exposo el problema, i la seva contesta és que com que no havia posat un nombre de comerç vàlid i per raons de seguretat (mande???!) no me poden contestar, literalment

Para poder responder su consulta es preciso que nos envie el código de comercio (FUC) y el código de terminal. Entretanto y por motivos de seguridad no nos es posible responder su consulta

Seguretat, quina seguretat, no estic demanant ni tan sols un compte de proves, sols una informació del que tenen o no tenen. Segon intent, m'identific com algú que ha fet amb ells vàries integracions, i els envio el nombre de comerç de la darrera integració fet, però dient-los que el que tenc és un dubte, i que si no són ells la via adequada, per favor em diguin qui. Doncs no, la mateixa resposta.

Bé, els de soport no es guanyarant el premi a l'atenció al client, no, però tal volta el departament comercial ... Vaig a la plana de Sermpea a veure si puc trobar alguna cosa, i finalment he donat amb una adreça comercial. Els hi expos el problema, que estic cercant una solució de pagament online per un client, i que a veure què tenen. La resposta:

Cualquier consulta relacionada con la aceptación de tarjetas como medio de pago deberá ser dirigida a la entidad financiera con la que el establecimiento haya contratado el servicio.

Que potser no m'heu entès, que no he contractat cap servei! Que el que vull és saber si teniu res que em convengui per contractar-ho. Els torn a enviar un e-mail dient tot això, en bon castellà i amb bones paraules. La resposta:

las condiciones de la forma de operar se fijan en el contrato que firma el comercio con la entidad financiera, por lo que como le hemos indicado debe ser el comercio el que hable con la oficina de la entidad financiera con la que tenga contratado o desee contratar el servicio.

Aquí ja m'ha semblat que o bé no saben llegir, o be se n'enfoten de tu, tan difícil és donar informació?

Ja no he pogut més:

Gracias por la respuesta, pero como comprenderán no me sirve de nada. No entiendo el porqué tenemos tantas dificultades, actualmente nos estamos integrando con una pasarela de pago italiana y para tener una cuenta de desarrollador sólo hace falta pedirla. Paypal lo mismo, sin embargo quiero operar con una entidad local y todo son problemas. No lo puedo entender. Sólo estoy pidiendo información o que me pasen con algún responsable técnico que conozca la plataforma, pero veo que es misión imposible. Luego nos quejaremos que las cosas van como van...

Amb aquesta actitud ja me direu com sortirem de la crisi. Encara que vulguis invertir en tecnologia i t'arrisquis posar un negoci a la xarxa te trobes amb aquetes fetes. Ara ja me direu com li explic al client que el que vol fer es podria fer si fos a un país distint d'aquest.

Indignat! No podeu imaginar l'identificat que em sent en aquests moments amb els moviments de protesta del 15M. Els bancs fal el que volen, però és també perquè els polítics els ho permeten.

blog comments powered by Disqus