El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Karma

Aquests dies estic bastant engrescat i enfeinat amb projectes molt relacionats amb Python i Django. Per una banda estam definit i creant el que serà la segona fase del projecte Clickote, una aproximació simpàtica a les reserves d'hotel en la qual estam passant molt de gust fent-hi feina. Per una altra banda estam migrant un aplicació web feta inicialment amb ezPublish, un CMS dels de tota la vida, cap a Django.

Clickote és un projecte en el qual m'està agradant molt fer-hi feina perquè a més del projecte i la tecnologia en sí, ve a demostrar que client i proveïdor de serveis no són antagonistes, sinó que són col·laboradors. Amb l'equip de Clickote ens hi sentim molt bé fent-hi feina. Hem topat amb gent que no tan sols coneix el negoci, sinó que a més és conscient de la part tecnològica i de les implicacions en temps i esforç del que demanen, i sempre hem arribat a solucions beneficioses per al projecte.

La migració d'un lloc web des del CMS ezPublish cap a un CMS fet a mida amb Django és també tot un repte i representa també tot una aposta de futur per part del client. A les primeres etapes del canvi ja hem notat un augment del rendiment en temps de renderització de les planes d'un 30% de l'aplicació Django, motivat fonamentalment pel gran grau de control que es té a Django damunt el que es passa a la plantilla i com es passa. ezPublish no és un sistema MVC i quan hi ha lògica complexa pel mig, es queda molt curt comparat amb les possibilitats que et dóna Django. La creació d'un middleware ad-hoc, tags, l'herència de plantilles, la facilitat per crear serveis Ajax, ... Django com a CMS no es posa en el teu camí, ben al contrari, t'ajuda a crear l'aplicació i a optimitzar-la. Quan fas una migració com aquesta entens ben bé la frase del que el bastiment Django és per a "perfeccionistes amb dates d'entrega". Encara ens hi estarem un grapat de setmanes a la migració, en acabar esper poder posar-ho com a exemple de cas d'èxit, o si més no d'aprendre'n de l'experiència.

El cap de setmana passat vaig estar llegint "Maldito Karma" de David Safier, una lectura divertida amb cert tocs d'humor àcid que és llegeix molt bé, com un vi blanc jove fresquet a una tarda calorosa d'estiu.

No sé si serà cosa de la influència del llibre o no, però això de poder fer feia amb el que m'agrada, amb companys i clients com aquests, segur que em fa venir bon karma.

blog comments powered by Disqus