El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

The lazy project manager

Avui tenia visita a Evissa per a tractar l'estat d'un projecte que tenim amb una empresa d'allà. Com que mai saps que te trobaràs per la carretera, tenc la mania de partir prest, la qual cosa em sol deixar una hora de mitja d'espera a l'aeroport. Avui més d'una hora i mitja, ja que no hi havia gens de coa a facturació.

Per passar el temps res millor que la lectura, en el meu cas un llibre que vaig rebre ahir: The Lazy project manager de Peter Taylor.

Sols puc dir una cosa d'aquest llibre: totalment recomanable. No és un llibre de metodologia de gestió de projectes, ni de bones pràctiques, ni d'aquells que et diuen el bé que els va sortir aquell macro projecte. És un llibre divertit, fresc, escrit amb un estil desenfadat, irònic i pràctic.

Taylor fa us del seu anecdotari personal per contar situacions que ha viscut com a cap de projecte. Conta coses que li han anat bé i també coses que li han anat malament. Focalitza molt bé el que ha de ser la feina d'un cap de projecte: gestionar l'equip, mantenir la calma davant els problemes i deixar que la gent faci la seva feina.

D'això Taylor en diu ser un Lazy manager, però no us malfieu. Ser un lazy manager duu molta feina. El títol fa referència a una actitud: intentar que les coses es facin amb el mínim esforç, concentrant-se en el que és important per al projecte.

Taylor duu el concepte a l'extrem, al primer capítol ja te diu: eps si vols anar al bessó del llibre ves al capítol de trucs ràpids. Però us aconsello que no ho faceu, us perdríeu una lectura molt divertida.

El llibre té 141 planes de lletra a doble espai amb la qual cosa es llegeix amb un parell d'hortes. Ideal per passar una bona estona a una sala d'espera, i per bona estona em refereixo a la rialla que se us pot marcar a la cara de tant en tant llegint els comentaris que fa Taylor.

Totalment recomanable sobretot per aquells que hagin tingut algun tipus de responsabilitat en la direcció de projectes, siguin informàtics o no.

Fitxa tècnica. The lazy project manager Peter Taylor Ed infiniteideas ISBN 978-1-906821-13-5

blog comments powered by Disqus