El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

La empresa en la web 2.0 de Javier Celaya

Ahir vaig acabar de llegir "La empesa en la Web 2.0" de Javier Celaya. El libre té una estructura i un contigut que recorda els apunts d'un blog. De fet Celaya recorda en el llibre que alguns dels apunts han estat publicat en el seu blog i adjunta alguns comentaris.T enc el llibre en paper, existeix una edició de descàrrega lliure per mòbils, però la veritat és que està força amagada.

Al llarg de 279 planes Celaya intenta explicar des de la òptica empresarial que és això de la web 2.0 i quin impacte pot tenir en les empreses. Tracta temes com la importància de les xarxes socials, el blogging, microblogging i wikis, donant apunts sobre quina ha de ser la posició de les empreses davant aquestes xarxes i com es poden anar introduïnt aspectes de la web 2.0 dins les organitzacios per tal de millorar-ne la gestió.

El llibre m'ha agradat, sobretot perquè compartesc gairebé al 100% les apreciacions de Celaya, i perquè he trobat en el llibre allò que cercava: com explicar en paraules planeres i orientades a gent amb perfil empresarial l'impacte de les noves tecnologies web en les empreses.

No m'ha agradat tant l'extensió del llibre. Crec que hi ha força palla i que ben bé podria ser un llibre de 150 planes. De tant en tant es posa a escriure noms i característiques de llocs web sense entrar-hi a fons i et dona la sensació de que estan allà per omplir.

Com dic el llibre és interessant, no perquè expliqui coses que desconec sinó per la manera d'explicar-les. La relació preu/contingut, però l'he trobada força alta, després d'haver llegit el llibre 20 Eur em pareix car.

Xerrar per exemple amb Benjamí o Ricardo, o amb "els tertulians de la torrada" crec que en temes de web 2.0 aporta tant o més que el llibre. Celaya, però, ho explica orientat al món empresarial i això se li ha de reconèixer.

Fitxa tècnica:

La empresa en la web 2.0 Javier Celaya Ed. Gestión 2000 ISBN: 978-84-9875-008-9

blog comments powered by Disqus