El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Dell Latitude 2100

Ha costat, però finalment fa dos dies vaig rebre el portàtil i el ratolí que faltava. Ara sols falta la borsa :) Avui m'he dedicat a configurar-ho un poc i dur un poc més al límit les possibilitats del sistema.

El portàtil és un Latitude 2100 amb 2 Gb de RAM, 16 Gb de disc dur d'estat sòlid, càmera de 1,3 Mp i pantalla tàctil. La pantalla és de 10 polzades amb una resolució de 1024x576 px.

El portàtil és dens, vull dir, que el pes es deixa notar en un volum tant reduït, i el que sobta més és el tamany de la bateria. El vaig demanar de 6 cel·les i sobresurt molt. Els dissenyadors de Dell han tingut l'encert, al manco, d'aprofitar aquest fet per a fer-ho servir de soport i dinar-li al ordinador una inclinació molt bona per escriure. Potser amb la bateria estàndard, de 3 cel·les, l'estètica del portàtil serà millor, però particularment el que m'interessa és tenir molta autonomia més que tenir una portàtil cool. Per ara ja duc 4 hores fent coses, connectat a Internet, fent servir la càmera, configurant, etc i segons el sistema encara en tendria per 1 h i 25 minuts més.

El teclat permet escriure amb comoditat. Recorda al teclat del Dell de 12" i és molt còmode. El touchpad està molt pròxim al teclat i no és desactivable i fa que es tengui que anar un poc més alerta de l'habitual a l'hora d'escriure per tal de no tocar-lo i situar el cursor a un lloc on no voldries.

El portàtil ve de sèrie amb Ubuntu 9.04, al manco l'espera ha significat que no he tingut que actualitzar massa el sistema, ja que el portàtil anterior duia una Ubuntu 8.x. Una i de les coses que provat és la connexió 3G de Vodafone. Una meravella, ha estat posar el modem i m'ho ha detectat, he posat el PIN i ja està, connexió establereta. La velocitat no l'he poguda comprovar, Binissalem pel que es veu encara està fora de l'autopista 3G :(

Una de les coses que més em disgusta de Gnome és el desaprofitament de l'espai que fa. Amb pantalles grans això no és un gran problema, pero quan sols hi ha 576 px s'han de treure pixels d'allà on no n'hi ha. Per això he instal·lat un nou tema Gtk que no desaprofita tant d'espai vertical anomenat Human Compact i he fet quelcom semblant amb el Firefox.

El resultat és que menús que no hi cabien a la pantall ara queden més o manca per la mitat o un poc més. Visualment és un poc menys atractiu, però és molt més pràctic a l'hora de fer feina.

Poca cosa més dir d'aquest portàtil. L'estètica es sòbria i funcional, recorda als IBMs de fa uns anys, i tot ha funcionat a la primera, la única modificació real ha estat la de la distribució del teclat que m'ha obligat a eliminar l'idioma americà per posar-hi l'espanyol.

Aquest apunt està escrit des del portàtil amb gedit i pujat amb el Firefox. Com podeu veure el tamany del teclat per permetre'm escriure en mode verbose :-P

blog comments powered by Disqus