El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Ubuntu 9.04 per PPC

Entre robiol i robiol (ja veus no sóc de panades!) em vaig posar a actualitzar el PPC. Volia ser conservador i anar cap a la versió 8.10 d'Ubuntu, però com sempre el PPC ha resultat ser una capsa de sorpreses.

L'actualització em va deixar amb un sistema on el xinerama no funcionava, gairebé sense dreceres de teclat, el kded ben mort i un refresc de pantalla desesperant. Ni reconfigurant pantalla ni res, massa dependències a resoldre i tot plegat un desgavell.

Mentre amb el portàtil davallava la imatge per tornar-ho a deixar tot estable, vaig pensar en la dita de from the lost to the river que traduït del bilingüe al català, ve a dir alguna cosa així com tanmateix ja ballam i vaig posar a fer up

sudo update-manager -d

Quatre hores o cinc després ja ho tenia tot llest. El resultat és que estic escrivint aquest apunt des de el Gnome amb Xinerama funcionant i configurat des de l'entorn gràfic.

La mala notícia: que sols funciona el Gnome, l'entorn Kde no fa el refresc de pantalla bé i tampoc configura el Xinerama. El darrer no em preocupa gaire, estava dispost a prescindir del Xinerama, però els problemes fan que el Firefox sigui completament inusable, els quadres d'entrada de dades apareixen en negre.

En altre aspecte dir que aquesta versió (al manco per PPC i amb el Gnome) dóna tota la sensació de ser més ràpida que l'anterior. Així que ara per ara toca tonar a Gnome una temporadeta. Tanmateix també és un magnífic entorn.

blog comments powered by Disqus