El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Llibreries per a la manipulació de Dates

Aquests dies m'ha tornat a pegar per a fer feina al Blog. En Bernat m'ha creat un virtualenv al servidor i ho aprofit per anar fent-hi quatre coses.

L'aspecte gràfic no canviarà per ara, si ho fa serà per convertir-se en més minimalista encara, el que sí canviarà és la part interna i les eines d'administració.

Fent feina amb l'administració m'he topat amb la necessitat de manipular dates amb Javascript. La llibreria Javascript que he posat per a gestionar taules Datatables(per l´unic motiu que tenia ganes de provar-la) no gestiona bé formats que no siguin el de Date de javascript, molt anglosaxó, ell.

Per arreglar-ho vaig tirar d'una llibreria de Javascript que ens permet manipular dates i formats de la manera que vulguem, i això m'ha fet recordar la conveniència de deixar per escrit un grapat de llibreries de manipulació de dates que extenen les que ja tenen els meus llenguatges de programació preferits:

  • Datejs Magnífica llibreria per a javascript. La versió "estable" es un poc antiga però fa el que ha de fer i també hi ha la del subversion, que encara no he provat, però que serà el que faré quan acabi aquest apunt. Un petit emperò, no sé que fa, però me deixa el Firebug torrat i ben torrat, necessita gairebé cinc minuts per tornar en sí.
  • python-dateutil s'està convertint en una referència obligada per a la manipulación de dates en Python, i això que Python de per sí ja ho fa fàcil.
  • python-egenix-mxdatetime un vell conegut per als qui hem tractat amb bases de dates amb Python. És la llibreria recomanada per la seva potència i rapidesa. L'anterior potser té la novetat i la senzillesa però la llibreria d'Egenix té la solvència que dóna l'edat.
  • Joda Time l'equivalent Java de les llibreries anteriors. Forma part de les llibreries que sempre posa a qualsevol projecte Java.

Abans de reinventar la roda (o el calendari) no oblideu fer una ullada a aquestes llibreries.

blog comments powered by Disqus