El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

vim ide per python

Aquesta setmana i gràcies a l'entrada del blog de sontek he retornat al vi com a editor principal per a la programació en Python.

Periòdicament estic canviant entre vim, kate o Eclipse amb PyDev, segons la màquina en que faig feina i el que estic fent, però pas gran part del temps fent feina amb la consola i trobar la configuració que permet tenir el millor de els entorns gràfics a vim m'ha sorprès gratament.

Amb la configuració i el conjunt de plugins que ha seleccionat sontek tenim un editor que permet tabs, autocompletat, plantilles, integració amb subversion i tota la potència d'edició de vim. El tema del depurador integrat està un poc més verd, però tampoc l'he trobat massa a faltar.

A un dels comentaris hi havia la recomanació per a la instal·lació a més de NERDTree un navegador de fitxers integrat al vim que facilita molt la vida, i també ho vaig posar. També he adaptat les plantilles que venen per Django per a que agafi la sintaxi del trunk i he afegit algun retoc més com que posi la codificació als fitxers i coses així, les plantilles són tan bones de modificar que me pareix que puc acabar amb un bon repositori de codi :)

Tot i que no poseu la configuració crec que és interessant fer-hi una ullada a com ha organitzat Sontek (John M. Anderson) el seu fitxer de configuració per veure un exemple del que es pot fer amb vim i de com es pot incloure codi Python dins l'arxiu de configuració. Una de les maneres d'aprendre a programar és llegir codi d'altres (bon codi si és possible) i en l'arxiu de configuració de vim podem dir el mateix: llegint configuracions d'altra gent podem arribar a personalitzar l'editor fins a límits insospitats.

blog comments powered by Disqus