El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Tancar una web

Aquesta setmana estic un poc tristot. El dijous vàrem tancar definitivament la web B2C posant el banner final de tancament i redirigint les planes que hi apuntaven cap a una marca blanca.

El dijous mateix ens va dir adeu la persona responsable del B2C, professional com n'hi ha poques i una de les persones que més coneixen el món de la venda on line en el seu sector.

Està clar que tot evoluciona i que els negocis no són per sempre, però aquest cas em sap un greu especial ja que hi tenia una forta implicació emocional en el projecte, per haver-hi estar estat en els seus començaments més llunyans i per l'amistat que m'uneix amb la que fins ara era la seva responsable i amb gran part del seu equip. Em sap greu pel tancament, per la gent que hi havia fent feina, però sobretot me sap greu perquè crec que el projecte mai no va tenir cap oportunitat.

No ha estat una sorpresa, sols era qüestió de temps, la web ha estat víctima de l'estratègia del powerpoint que tan habitual s'ha fet en algunes empreses.

Abans deien que el paper tot ho aguanta, ara podríem canviar paper per powerpoint. Pareix que si un objectiu es posa a una presentació aquest ja ha de ser factible i ja no importa justificar res més.

Quan les presentacions es converteixen no en una manera de resumir dades, sinó en les dades mateixes podem estar segurs que s'està seguint el mètode de direcció d'empreses powerpoint. Abans de tot això se'n deia fum i miralls i ningú s'ho creia; ara pareix que si li posam un envolcall tecnològic i feim unes presentacions ben xul·les i colorides perdem la perspectiva de que és possible i del que no.

Potser algun dia tothom se n'adoni que no per estar en una presentació el que hi ha és realitat, de que les presentacions sols han de servir per resumir, però que quan es tracta de dades sempre hi ha d'haver un suport darrera, i quan es tracta de negocis a més hi ha d'haver el pla de negoci i una estratègia. Llavors potser no no ens deixarem seduir per les transicions, els efectes i els colorins de les presentacions sinó que tocarem de peus a terra i serem capaços de demanar d'on surten les dades que sustenten la presentació.

blog comments powered by Disqus