El blog de Trespams

[ x ]

Faig servir les cookies de Google Analytics per al control de visites i estadístiques..
És una pardalada, però la llei diu que us he d'avisar, ja veus. Així que si visitau aquest blog donau-vos per informats o sortiu ara mateix i netejau les cookies del vostre navegador. Si continuau llegint, suposaré que ja us està bé. Si vols saber com llevar les cookies del teu navegador: aquí ho pots trobar

Lectura a la fresca

L'estiu és una bona èpica per llegir, el dia s'allarga i els vespres fa ganes estar una estoneta més a la fresca llegint, sempre i quant els moscarts no ho impedeixin.

Aquest cap de setmana he acabat de llegir el llibre de Joel on Sofware. He de dir que no m'ha decebut. Hi ha alguns capítols fluixets i algunes contradiccions (sobretot quan parla de llenguatges de programació i .Net) però en definitiva el llibre és molt aprofitable. Potser tècnicament no arriba al nivell d'autors com De Marco o McConnell, però té un llenguatge molt proper i entenidor.

Són especialment bons els capítols dedicatas a la gestió de projectes, al test de Joel, del que ja n'he parlat a aquest blog i els consells que dóna referents a la gestió de projectes i desenvolupadors.

Al llarg del llibre Joel posa molt a Microsoft com a exemple de bones pràctiques, de quan ell hi era, diu, però tampoc se n'està de criticar-ho quan fa falta. És força interessant l'anàlisi que fa al capítol 42 quan diu que Microsoft ha perdut la guerra de les APIs. També és molt interessant el capítol que dedica a la microeconomia, és molt de l'estil d'una conferència que va fer Ricardo Galli a les primeres jornades de Bulma a campos. He de dir que tot i que Joel ho explica molt bé la d'En Ricardo era encara millor. No sé si La té publicada a Bulma. En Pau que està en tot m'ha passat l'enllaç

En definitiva, un llibre per tenir-ho aprop i anar rellegint de tant en tant capítols seleccionats. Potser no en treurem moltes dades ni estadístiques del llibre, però segur que raons per fer les coses "com toca".

Com que l'altra dia els d'Amazon es portaren i m'entegaren les comandes força aviat puc seguir amb el mateix tipus de lectura estiuenca. Ara li toca el torn a Walzing with Bears dels autors de Peopleware. L'he començat a fullejar i per ara pinta molt bé. El llibre va de gestió de projectes i concretament de la gestió del risc en els projectes. Una de les primeres idees que hi ha és que si un projecte no té risc no val la pena fer-ho. Qui no s'arrisca no pispa! :)

La veritat és que no sabia si seguir amb Walzing with Bears o amb Death March d'Edward Yourdon. Gestió del risc o com sobreviure a projectes condemnats? He optat per l'optimisme moderat i anar cap a la gestió del risc, la lectura de Death March potser ara mateix encara no me fa falta. Esper que no ho necessiti! :)

blog comments powered by Disqus
<<<<<<< main/templates/puput/base.html ======= >>>>>>> main/templates/puput/base.html