El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Garrigues

Avui he anat a unes conferències organitzades per la gent de Garrigues de Mallorca. Llevat de les dones que hi havia i d'un company, en Miquel, especialista en fiscal, me pareix tota la resta amb "traque i corbata". No hi ha res a dir d'això, però m'ha fet gràcia. :)

La conferències que més m'han interessat anaven de d'alguns aspectes de la fiscalitat aplicada al comerç electrònic i la conferència de Fernando Martínez damunt la LOPD.

En Fernando és una persona amb la qual fa molt bon fer feina. Hem fet temes plegats de la LOPD i he de dir que quan estava cercant empreses que ens fessin la cobertura legal, ell i la seva gent van ser els únics que ens digueren les coses tal com són. La resta el primer que feien era intentar asustar-te amb les multes que te caurien i venent-se com a salvadors de l'empresa. No, no citaré noms, però si estau ficats en temes de LOPD i LSSI us recomanaria primer llegir-vos la llei i després si necessitau algú que us recolzi sempres podreu destriar millor qui coneix de què va i qui us vol "vendre la moto". D'aquests darrer, quan jo ho vaig estar mirant, n'hi havia molts...

De tant en tant algú em demana perquè m'interessen els temes legals com la LOPD, la LSSI, les llicències, els aspectes comptables.... Jo no en sóc cap expert d'aquests temes, d'uns en sé més que d'altres perquè trob que ha de ser així. Avui en dia fer aplicacions orientades al comerç electrònic a Espanya o a la Unió Europea, implica conèixer tota una sèrie de disposicions legals que et poden condicionar la manera de treballar.

Saber quan s'ha de fer una acceptació explícita d'una condició o no implica tenir que posar un checkbox a la pàgina. Si l'acceptació ha de ser explícita no val tenir-ho marcat. La llei et condiciona també on han d'apareixer les condicions legals, la informació mínima que has de publicar de l'empresa que té la pàgina de comerç electrònic, els passos que has de seguir per poder operar d'acord amb la Llei.

Alguns pensareu que això no és estrictament informàtica. Jo trob que sí. De la mateixa manera que hem de coneixer els requisits funcionals del negoci hem de ser capaços de conèixer i reconèixer els requisits legals que la nostra aplicació web ha de complir.

Aquests requisit quan parlam de lleis com la LOPD i la LSSI, per exemple afecten prou a temes tècnics com per a que sigui necessari tenir-en un bon coneixement. Segurament necessitarem gent com amb Fernando per a que ens doni una mà amb els temes més fotus de la Llei, o per que ens redacti les disposicions legals, però la feina de saber que la llei és allà i s'ha de complir també és nostra, després ja sols és qüestió de temps i presupost.

blog comments powered by Disqus