El blog de Trespams

[ x ]

Faig servir les cookies de Google Analytics per al control de visites i estadístiques..
És una pardalada, però la llei diu que us he d'avisar, ja veus. Així que si visitau aquest blog donau-vos per informats o sortiu ara mateix i netejau les cookies del vostre navegador. Si continuau llegint, suposaré que ja us està bé. Si vols saber com llevar les cookies del teu navegador: aquí ho pots trobar

Programari lliure - Es pot dir més fort però no més clar

En Benjamí al seu blog ha feta una entrada d'aquestes que agreixes que sigui diumenge per tenir tot el temps d'assaborir-la i pair-la com cal.

Quan he anat llegint l'apunt i les diferents classificacions no he diexat de pensar en el que m'envolta, en l'entorn més proper: la feina, la família, els amics i veure com es classifiquen perfectament dins una de les categories que esmenta Benjamí.

Sovint les mateixes persones a distints àmbits tenen classificacions diferents. Gent que defensa la llibertat d'expressió, d'idees, d'identitat sovint ho fa fent servir formats privatius, la qual cosa no deixa de ser una contradicció. Potser l'apunt de Benjamí, si els ho feim arribar, els obrirà els ulls.

El programari lliure a les empreses és, baix el meu punt de vista una necessitat. Necessitat de tenir un suport independent del fabricant, necessitat de decidir quan i com s'actualitza, necessitat de ser propietari de l'informació.

El cas dels ERPs propietaris que Benjamí també esmenta al seu apunt és especialment sagnant: pagues per la base de dades, per la llicència de l'ERP, per la personalització i quan el fabricant decideix que la teva versió ja no "està soportada" [1] doncs a començar de bell nou la roda, això sí, sota el mantell d'actualizació. La qual cosa vol dir que les llicències seran ara més barates però que et costarà el doble en personalitzacions. I això si tens sort i les teves dades no volen en el procés.

Un apunt totalment recomanable. Sols una única cosa, no us conformeu en llegir-ho, recomanau-lo també als vostres amics i coneguts!

--

[1] Soportada o sofrida, segons se miri :)

blog comments powered by Disqus
<<<<<<< main/templates/puput/base.html ======= >>>>>>> main/templates/puput/base.html