El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

30′ dedicat a Eivissa

Acab de veure el 30' dedicat a Eivissa i fa fredat el que expliquen. Per una banda com s'està actuant per tal de desnonar a la gent de casa seva, amb l'excusa d'una obra que no necessita l'illa, per l'altra l'actitud de Matutes i familia davant la feta, diguent que la gent que es manifesta és violenta i que es majoritàriament vinguda de fora.

Al reportatge es mostra com Matutes aprofita la terra que es lleva als legítims propietaris per dur-la a un camp de golf de la seva propietat i s'entreveu l'alt grau d'especulació que amaga la maniobra: camps de golf, accessos a ports esportius, a discoteques,...

Pareix que s'està repetint la mateixa manera de fer dels anys seixanta amb Mallorca, manera de fer que ha donat lloc fins a tot a un concepte "la balearització", com a símbol de la construcció sense eima, l'especulació i la destrucció del territori.

Per acabar-ho de rematar les obres es paguen amb el que se'n diu "peatge a l'hombra", és a dir, que els constructors rebran durant 25 anys una quantitat equivalent a la que haurien de cobrar si l'autopista fos de peatge. És a dir, que s'està hipotecant de mala manera el pressupost de l'Illa.

Aquest hipotecar el futur pot donar lloc a una maniobra de tipus piramidal, on es tenguin que urbanitzar més zones, construïr més ports esportius, etc per sanejar l'economia i tenir ingressos per poder fer més obres.

La construcció d'aquestes autopistes pareix que sols són el començament... Potser no però, d'aquí no res hi ha eleccions, veurem quina serà la memòria dels electors d'aquí uns mesos.

Per cert, segons es llegeix a Eivissa Confidencial  un repetidor de TV3 a l'illa duu més de 24 hores sense funcionar, per la qual cosa molta gent s'haurà quedat a Eivissa fora veure el reportatge.

blog comments powered by Disqus