El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

¿QUIERES SER UN INGENIERO DE DESARROLLO JAVA?

Amb aquest títol comença una oferta de feina de l'empresa IN2 apareguda a Infojobs els 16-06-06. Aquesta gent cerca 15 titulats o gent a punt de titular-se, amb un bon expedient acadèmic i amb prou coneixements de Java, J2EE, J2SE i BBDD relacionals com per poder seguir un curs avançat de programació de 250 hores.

Així com avança l'anunci la cosa es comença a desbaratar:

Primer faran una preselecció per veure qui pot anar al curs i qui no. Això no és cap mala cosa en sí mateixa. Si es cerca gent que pugui seguir el curs, es lògic que vulguin garantir-se de que ja es té un cert nivell i que el curs podrà avançar amb prou rapidesa.

La cosa està en que el curs va, pareix, del 15 de septembre al 30 d'octubre. Mala cosa per la gent que estigui al darrer curs de carrera, ja que segurament es perdrà el començament del curs. El pitjor però és que es tracta d'un curs gratuito y no remunerado. I que després de superar l'examen final, als millors se'ls contractarà per un any a l'empresa amb un sou, segons diu a l'oferta, de 12.000 € bruts a l'any. És a dir, que una vegada descomptem imposts no quaran uns 800 euros nets al més (en 14 pagues).

Donat que hi ha un procés de selecció previ, se suposa que el curs hauria d'entrar ja dins el període de prova de l'empresa i per tant hauria de ser remunerat. És el més normal, ja que d'aquesta manera volen estalviar-se els sous que haurien de pagar si ja contractàssin el personal que superàs la primera selecció. La contractació inicial granteix a més que la majoria dels que segueixin el curs quedaran a l'empresa (al manco en aquest país) i fent que el període de prova coincideixi amb el curs, suposa que l'empresa no tindria despeses per acomiadar la gent que no cumplís les espectatives.

El que fan amb aquesta oferta és dir que necessiten gent, però que no volen pagar-la, y que no tenen un depertament de selecció prou bo, per poder destriar la gent que els interessa a la prova inicial. No sé si és això el que volien transmetre, però així ho interpret jo.

També puc fer-ne una altra interpretació: necessiten gent, però no saben exactament quanta, el client no s'acaba de decidir, però si es decideix no tindran mans per assumir el projecte. Això vol dir fer una inversió mínima, i aquesta passa per tenir ja la gent seleccionada i formada i després ja veurem. Sempre se'ls pot dir que no han passat l'examen final i la inversió s'haurà limitat a les hores del formador. Un risc controla. Bo per l'empresa però no tant pel treballador.

L'altra cosa que us podeu imaginar que m'ha sobtat és el sou que volen pagar. Volen gent mig formada, amb bon expedient, que vulgui invertir dos mesos de la seva vida en un curs per veure si després pot guanyar 800 Eur al més. No sé què pensareu vosaltres, però una cosa i l'altra no lliguen massa. La gent formada i ben preparada és prou capaç de trobar feines de més de 800 Eur al més el primer any, i més en les tecnologies que demanen. El perfil de gent que demana IN2 correspon també a gent prou bona per ser capaç si cal d'autoformar-se en les tecnologies que demana IN2. La veritat és que m'ha sobtat el poc que valoren els seus futurs empleats, i més quan l'empresa es defineix com "una Ingeniería de Desarrollo de Software, Formada por Ingenieros para dar soluciones de Ingeniería."

IN2 com a empresa privada que és pot fer el que vol, pot oferir el que vulgui com a sou, i potser hi haurà gent que hi anirà a veure què tal, però personalment si hagués de contractar la gent que ha acceptat la feina m'ho pensaria molt. Em preocupa que una persona capaç i ben formada es valori tan poc a sí mateixa, em dona a entendre que hi ha alguna cosa que no acaba de funcionar, que no lliga.

Ei! Si voleu fer un curs gratuït, potser us interessarà! Personalment jo ja no invertiria massa en Struts, convé conéixer-lo i dedicar-hi unes setmanes, però després ja aniria cap a Spring i el seu MVC. La potència i flexibilitat que dona és molt superior a Struts. És un bastiment que agafant la filosofia del primer ha intentat (i al meu veure ha aconseguit) eliminar els majors emperons d'Struts.

Vosaltres mateixos...

Via meneame he vist aquest post que fa referència al que cobren les consultores.

blog comments powered by Disqus