El blog de Trespams

[ x ]

Faig servir les cookies de Google Analytics per al control de visites i estadístiques..
És una pardalada, però la llei diu que us he d'avisar, ja veus. Així que si visitau aquest blog donau-vos per informats o sortiu ara mateix i netejau les cookies del vostre navegador. Si continuau llegint, suposaré que ja us està bé. Si vols saber com llevar les cookies del teu navegador: aquí ho pots trobar

El meu malson té nom, o millor dit número

Fa poc vaig comprar per correu una Epson multifució, una Epson Stylus Photo RX640, esperant que com la RX630 està ben soportada per Linux aquesta també ho estaria. Error! O millor dit, error a mitges, ja que la impressora potser funcionaria, si no fos que pocs dies abans m'havia actualitzat a la nova beta d'Ubuntu per PPC. Mal fet? Depén, hom ja sap el que es pot esperar de les betas, el que no m'esperava és que tengués un error tan greu.

He de dir, però, quen no pareix ser un error sols de la Ubuntu, sino que hi ha més gent queixant-se del mateix, no ja de la compatiblitat de la impressora, sinó del missatge d'error. El problema de fons és que l'error fa que no es detecti bé el port usb al qual està connectat la impresora i per tant ja no és quelcom relacionat amb la compatibilitat o no d'un model, sinó un error molt més de fons.

Així un printconf amolla un desesperant

*** glibc detected *** free(): invalid next size (normal): 0x1013f178 ***
Unable to read printer database.
Please ensure the "foomatic-db" package is installed properly. </code>

fotuda i ben fotuda!

Ara a esperar que es resolgui l'error, segurament relacionat amb el que està produïnt aquest missatge a la sortida del dmesg

[121680.002506] drivers/usb/class/usblp.c: v0.13: USB Printer Device Class
driver
[121680.037076] ioctl32(hald-probe-prin:404): Unknown cmd fd(4)
cmd(44005001){04} arg(ffac4518) on /dev/usblp0 </code>

Pel que es veu és una errada de programació, que té a veure amb la conversió del codi de 32 bits a codi de 64 bits. El que em té amb la mosca darrera l'orella, però és que a la gent que està amb paquets per i386 també els passa.

Cercant-ho per debian bugs  m'he trobat que aquest error ja té un número el 366254 i que ja duu unes quantes setmanes pendent. Ara sols queda esperar i anant vigilant les actualitzacions. Una bona manera d'estalviar paper i tinta :)

blog comments powered by Disqus
<<<<<<< main/templates/puput/base.html ======= >>>>>>> main/templates/puput/base.html