El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

BlocCat

BlocCat és un grup de discusió que ha posat en marxa en Pere Quintana. En Pere és una de les més lectures de blocs habituals, ja que els temes que tracta són força interessant i molt en la línea que a mi també m'agrada: programari lliure i cultura catalana.

Per mi escriure un bloc és poder exercir fonamentalment la llibertat d'expresió i a més el plaer pervers d'escriure per escriure, sense saber si algú et llegeix o no i sense que això m'importi massa. Fer-ho en català i a més damunt tecnologia i programari lliure també significa posar el català al mateix nivell que altres llengües. Fatxes i gonelles sovint diuen que no es pot fer ciència en català i no tan sols es pot fer sinó que pot estar al mateix nivell que el que es faci en altres llengües.

En l'època de les traduccions automàtiques no hi ha massa excusa pere a que algú es queixi de que "el tema me parece interesante pero no entiendo lo que dices". Normalment això no es fa en escrits fets en altres llengües, ningú es queixa de que un escrit estigui en anglès, però mira per on si escrius en català sempre hi haurà algú que dirà allò de que  "mejor en castellano que así nos entendemos todos", o aduïnt una falta de respecte, quan la falta de respecte és la seva actitud.

En una societat on el català es minoritza des de l'esfera política de manera vergonyosa, basta veure IB3 o C9,  trob que les contribucions individuals, per petites que siguin contribuiexien a que la situació no es degradi encara més. L'ús social del català és la única força que tenim per a que algún dia la situació es normalitzi, això i no votar al PP a les eleccions, per suposat! }:)

blog comments powered by Disqus