El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

JDK 1.5 per PPC?

En els moments d'escriure això m'estic devallant la beta de JDK 5 per pSeries, tant la versió de 32 bits com la versió de 64 bits, a veure si hi ha sort i funciona amb el PowerPC del G5. La versió 1.4.2 de 32 bits sí que funciona i és la que estic utilitzant en aquests moments, però la veritat és que em preocupa un poc no poder fer ús de tota la potència dels 64 bits, i encara més, tenir-me que quedar ancorat a la versió 1.4.2 de Java.

Està clar que encara hi ha moltes empreses que fan feina amb la 1.3 i que la 1.4.x és l'estandard "de facto" en quant a màquines virtuals, però a poc a poc els desenvolupadors i les eines de desenvolupament van forçant a poc a poc el canvi cap a la 5.0.

Vagi com vaig segur que tindrem 1.4 pels llocs durant molt de temps. De fet en la majoria de desenvolupaments web no és molt important el tema de la màquina virtual, i tant fa si es la 1.4 o la 5, ja que la tecnologia funciona en qualsevol de les dues versions, potser amb diferències de rendiment, però poca cosa més.

A més de l'anunci de la notícia a The ServerSide és interessant llegir-se els comentaris que hi ha damunt l'anunci mateix i l'ús de la tecnologia Java en Mainframes.

I en el temps d'acabar-ho de dir he acabat de devallar-ho i descomprimir-ho :)

La versió per 32 bits funciona bé, però no així la versió de 64 bits, em dona un error Error en carregar: libstdc++.so.5: cannot open shared object file: No such file or directory i no sé massa bé el motiu. És el mateix tipus d'error que tenia a la versió anterior del JDK. Si algú aconsegueix fer funcionar la JDK5 de 64 bits en un G5 estaria molt agraït de que m'ho faci saber.

Ara estic provant el Netbeans amb la nova màquina virtual. He provat d'arrancar el Tomcat 5 i ha passat dels 13 segons (amb aplicacions i tot) als 9.8 segons de la nova màquina virtual, pareix poca cosa però al manco es nota l'augment de velocitat, i encara no he tocat cap paràmetre per optimitzar el rendiment de la màquina virtual. Se suposa que aquesta versió ha de permetre fer més optimitzacions que l'anterior, serà cosa de llegir...

blog comments powered by Disqus