El blog de Trespams

[ x ]

Faig servir les cookies de Google Analytics per al control de visites i estadístiques..
És una pardalada, però la llei diu que us he d'avisar, ja veus. Així que si visitau aquest blog donau-vos per informats o sortiu ara mateix i netejau les cookies del vostre navegador. Si continuau llegint, suposaré que ja us està bé. Si vols saber com llevar les cookies del teu navegador: aquí ho pots trobar

Oracle? No gràcies, estic servit!

Segurament hi haurà aplicacions que faran servir algunes característiques avançades d'Oracle per funcionar (carregant-se de pas la portabilitat entre base de dades, tot hi ha que dir-ho) o bé amb volums de dades de que necessitin un sistema de fitxers que sols Oracle pugui entendre o manejar. No ho sé, jo encara no m'he trobat cap cas en que la utilització d'Oracle com a base de dades per l'aplicatiu fos una condició indispensable.

M'he trobat aplicacions com Compiere lligades a Oracle de mala manera sols perquè les vàren començar així. Segons els desenvolupadors perquè volien estar segurs de tenir suport per a la base de dades :O. Això el que ha fet realment és que Compiere no es pugui convertir en l'standard dels ERP OpenSource: està massa lligat a un producte tancat. Li estariem diguent als nostres clients que encara que pot verure què fa l'aplicació i com ho fa, per les dades sempre serà hoste de la gent d'Oracle i de les seves estratègies de comercialització de producte i llicències.

L'altra dia un amic em comentava que el seu cap havia insistit en que una aplicació de BD estigués feta damunt Oracle. Així ho va fer. Mesos més tard realitzaren una aplicació web que accedia a les dades i feren servir les llicències de connexió de client que tenien d'Oracle per permetre tantes connexions simultànees com llicències tenien. Doncs pareix que la llicència no va així, i pel que es veu el comercial d'Oracle de torn els està exigint que paguin la llicència d'Oracle per Web, amb un cos molt per damunt del seu presupost.

El millor de tot és que no hi havia cap requisit tècnic que fes que les dades tinguessin que estar damunt Oracle. Un Postgres, MySQL, Firebird, ... anaven sobrats i ara no s'haguéssin trobat amb el cost adicional de les llicències.

Tant la gent de Postgres com la de MySQL estan fent molt bona feina i el rendiment de les bases de dades i la seva funcionalitat millora dia a dia. Actualment em trob desenvolupant una aplicació que té a Postgres com a motor de base de dades. Damunt la màquina de proves, un P III amb doble processador a 800 GHz hi tenc carregats ara per ara uns cinc cents mil registres (500.000 heu llegit bé) i en quant tengui una estoneta (cada càrrega de 100.000 registres torba uns 5 minuts) hi posaré la resta de dades i arribaré al mil·lió.
Les consultes de selecció, consultes de taules lligades, agrupacions, les insercions i els borrats són pràcticament automàtics. Normalment el coll de botella està en el programa client que ha de processar els registres que li envia la base de dades, però al motor de base de dades sols li faig pessigolles quan faig les càrregues, però la resta d'usuaris del sistema no se n'adona de res. Val a dir que la màquina servidora té un Linux com a sistema operatiu: una Debian, com no podia ser d'altra manera :)

blog comments powered by Disqus
<<<<<<< main/templates/puput/base.html ======= >>>>>>> main/templates/puput/base.html