El blog de Trespams

[ x ]

Faig servir les cookies de Google Analytics per al control de visites i estadístiques..
És una pardalada, però la llei diu que us he d'avisar, ja veus. Així que si visitau aquest blog donau-vos per informats o sortiu ara mateix i netejau les cookies del vostre navegador. Si continuau llegint, suposaré que ja us està bé. Si vols saber com llevar les cookies del teu navegador: aquí ho pots trobar

Tornant a la feina

Avui és el segon dia de feina. La tornada no ha estat tan feixuga com jo m'esperava, feia molt de temps que no podia gaudir de quinze dies seguits de vacances i ja havia començat a oblidar els horaris que imposa la feina. A mi m'agrada fer feina de tard: programar, llegir, escriure... Pareix que tot va millor quan no fa sol i no hi ha ningú ja als carrers.

De totes maneres anar a fer feina a l'estiu és potser el més semblant a la tranquilitat dels vespres. No hi ha pràcticament ningú a la carretera, l'emboç del polígon no hi és. Avui he torbat sols 20 minuts en arribar a la feina. No està malament comparat amb els 45 minuts que necessit un dia normal.

A la feina he començat a fer feina amb les possiblitats que ofereix la nova llibreria de tags per java ajaxtags. La veritat és que és molt bona de fer anar. He adaptar la part de servidor per fer servir struts sense massa problemes. Per ara sols he fet servir la part que permet visualitzar un panell d'informació quan hom fa click damunt un element de la pàgina. Sols té un petit problema: la posició de la pantalla d'ajuda.

El disseny de l'aplicatiu que estam fent està fet a base de div i pel que es veu això confón a la llibreria de tags i fa que la posició de presentació de la informació no sigui l'adient. Pareix que ho resolderan en la propera versió. Ara per ara a mi el que hi ha fet em serveix si faig que la informació no desaparegui automàticament de la pantalla. El problema és quan hi ha scroll vertical: l'ajuda surt sempre en la part superior esquerra i això fa que hagis de tornar a pujar per veure què hi ha.

L'avantage de totes maneres és que és molt mes ràpid que fer aparèixer un popup per pantalla. L'augment de velocitat és significatiu en el Firefox i no tant amb Konqueror. No sé perquè però Firefox necessita molt més temps per crear un popup que Konqueror.

Aquestes vacances he estat rellegint el llibre de McConnell : Rapid Development i tot just arribar a la feina he pogut comprovar com fallava una de les pràctiques que l'autor considera poc recomanables: el "code-like-hell". Tot amanig amb el "Contractor Failure" que està classificat com l'errada clàssica número 15 i com el risk del problemes d'integració es convertia en una relalitat. No oblidem tampoc la mala pràctica número 13, el "Wishful thinking". També he trobat indicis del les errades (1,2,8,12,15,21,23,26,35,36), el projecte mereixeria figurar en els exemples de McConnell i m'estic pensant si convendria enviar-li el cas per si li serveix d'inspiració per a la propera edició de llibre ;). Per cert, us ho recomano de totes totes, tant com us prevenc vers la contractació de certa empresa de dues lletres i un nombre parell pels vostres projectes de programació.

blog comments powered by Disqus
<<<<<<< main/templates/puput/base.html ======= >>>>>>> main/templates/puput/base.html