El blog de Trespams

[ x ]

Faig servir les cookies de Google Analytics per al control de visites i estadístiques..
És una pardalada, però la llei diu que us he d'avisar, ja veus. Així que si visitau aquest blog donau-vos per informats o sortiu ara mateix i netejau les cookies del vostre navegador. Si continuau llegint, suposaré que ja us està bé. Si vols saber com llevar les cookies del teu navegador: aquí ho pots trobar

Un matemático invierte en la Bolsa

L'altre dia em vaig rompre les ulleres i vaig anar a una coneguda tenda prop d'uns també molt coneguts grans magatzems de Ciutat per a que me posassin un vidre nou. Vaig aprofitar per comprar-ne unes de recanvi, és la segona vegada que me passa això de fotre un vidre i sempre quan més falta em fa.

La cosa és que ahir vaig anar a recollir les noves ulleres i vaig aparcar als grans magatzems. A la secció de novetats vaig trovar Un matemático inverte en la bolsa de John Allen Paulos.

Conec aquest autor perquè una amiga, Na Mercè Barreno, matemàtica per més senyes, m'ho va recomenar a temps. Em va deixar Un matemàtico lee el periódico i vaig quedar encantat per l'estil d'aquest home. Em recorda a alguns assaigs d'Assimov, exposa les coses d'una manera molt entenedora i a la vegada fa que les coses et semblin d'allò més obvies. És molt mal d'aconseguir això quan parlam de ciència i si a més hi mesclam pel mig la Probabilitat la cosa encara té més mèrit.

En aquest llibre Allen ens fa partíceps de les seves experiències, nefastes per cert, en el món bursàtil. Fa us de la probabilitat i la psicologia per explicar alguns dels comportaments humans relacionats amb els mercats i va explicant de pas algunes idees matemàtiques com el de la mitja mòbil o la raó aùrea. Tot això ben amanit amb comentaris personals, anècdotes, acudits, paradoxes, un arguinyano de les matemàtiques en podriem dir.

Així que si estau interessats en la borsa, en les matemàtiques o senzillament teniu un esperit crític no deixeu de llegir algun dels llibres d'aquest home.

blog comments powered by Disqus