El blog de Trespams

[ x ]

Faig servir les cookies de Google Analytics per al control de visites i estadístiques..
És una pardalada, però la llei diu que us he d'avisar, ja veus. Així que si visitau aquest blog donau-vos per informats o sortiu ara mateix i netejau les cookies del vostre navegador. Si continuau llegint, suposaré que ja us està bé. Si vols saber com llevar les cookies del teu navegador: aquí ho pots trobar

De mudances

Després de quatre anys i mig d'obres, retards i paperassa per fi ha arribat el dia d'anar a la nova casa. Tanmateix després de tant de temps podríem dir que més que il·lussió és necessitat. Aprofitarem aquestes festes per fer la mudança i anar-hi a viure, així que si em cercau d'aquí poc ja no em trobareu pel Ramon Llull, sinó pel Camilo José Cela.
La veritat és que m'agradava més el nom del primer carrer. A Cela no li tenc gaires simpaties i el que he llegit d'ell és molt avorrit. Tampoc és que hagi llegit massa a Ramon Llull, però que voleu que us digui, em cau més simpàtic.
El que si que me n'estic adonat és de la gran quantitat de coses i papers que hom va acumulant, "per si un cas". Canviar-se de casa té de bo que comences a fer neteja i desfer-te de coses inútils. Per les estanteries encara pul·lulen manuals de MS-DOS 3.0 o de Wordperfect 4.2. Me n'adon que ja tenc una edat :)
A llarg dels anys he anat acumulant prop d'un miler de llibres, molts dels quals són d'informàtica. Es poden veure les diverses etapes per les que he passat com a lector informàtic. Al principi comprava llibres per aprendre a fer anar programes concrets, darrerament ja els compr més genèrics i amb un temps de vida més llarg. Per exemple, tenc una bona col·lecció de llibres damunt Delphi, la majoria sobre la versió 3, i els darrers llibres que he comprat són gairebé tan antics com els de Delphi en quant a l'edició, però perfectament actuals:
Surviving Object-Oriented Projects d'Alistair Cockburn n'és un bon exemple.
Tot i això hi ha vegades que convé comprar llibres més especialitzats, junt amb aquest vaig rebre L'Hibernate in action dedicat al bastiment de persistència Hibernate. Ho vaig comprar com a una forma de donar suport al desenvolupament d'aquest projecte a més de per aprendre'n més i m'he trobat que és una bona inversió. Els capítols introductoris dedicats als problemes del pas del model orientat a objectes al model relacional són d'una gran claretat. Una lectura totalment recomanable per aquells que us trobeu en aquesta situació, faceu servir Java i Hibernate o no.
Res, a embalar més coses...

blog comments powered by Disqus
<<<<<<< main/templates/puput/base.html ======= >>>>>>> main/templates/puput/base.html