El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Scribus

Aquests dies he estat jugant un poc amb l'Scribus. un programari d'autoedició per Linux. La veritat és que m'ha sorprés agradablement el programa, ho havia provat feia uns quants mesos i hi s'ha produït un canvi considerable: és molt més estable i funcional.

Supòs que la gent que es dedica professinonalment a l'autoedició hi trobarà a faltar moltes coses (o potser no) però jo per exemple ho trob molt més complet que algunes versions de Ventura Publisher o Quark que vaig provar fa un grapat d'anys, i les meves necessitats d'autoedició no han canviat gaire.

La gràcia d'Scribus, a més, és que et genera un document PDF, protegit amb password si vols, té Python com a llenguatge d'script incorporat i fa un tractament més que acceptable de les fonts, marcs i capes.

Si en termes d'autoedició el OpenOffice o el KOffice, per exemple, us queden curts provau l'Scribus, segurament cobrirà el 99% de les vostres necessitats.

blog comments powered by Disqus