El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Bons temps per Python

La blogosfera en va plena Google ha llançat el seu appengine , un servei que permet hostejar aplicacions de fins a 500 Mb d'espai i 5 milions de visites mensuals que Google ha llançat i que té com a llenguatge vehicular el Python.

Per a accedir-hi un s'ha d'apuntar a la llista d'espera, ja que pareix que els comptes en fase beta s'han esgotat, i tot i les limitacions del sistema en el que fa referència als accessos als sistemes de fitxers, limitacions de la part de base de dades, que no es puguin llançar subprocessos i coses per l'estil, obre la possibilitat a tot un ventall d'aplicacions web.

On la notícia ha impactat més és a la comunitat Python: un llançament espectacular de Google, amb Guido pel mig, am Python com a protagonista i amb Django com a estrella convidada, ja que Django, encara que la versió "estable", ve de sèrie en el sistema.

Si encara no ho heu fet és un bon moment per aprendre Python i Django (ueps, tal volta seria un bon moment per publicitar-ne cursos :-P ) ja que un dels emperòs més grans que hi havia és que no se disposava d'un servidor a preus assequibles on poder fer anar les aplicacions. Ara amb el llançament de Google, les possibilitats de fer desenvolupaments amb Python i Django es multipliquen, limitats a les possibilitats de l'entorn que proporciona Google, sí, però permetran en breu començar a fer aplicacions web i hostetjar-les a un preu inmillorable.

Amb això esper a més que els hostingaires de sempre es posin les piles i donin a preus raonables allotjament per Django, proporcionant a més el servei que ara Google no ofereix: el de tenir una base de dades relacional pròpia al darrera.

I és que un dels grans problemes de l'oferta de Google és que no ets ben bé l'amo de la teva base de dades i algunes coses que permet fer l'ORM de Django molt fàcilment a l'ORM substitutiu de Google no es poden fer.

És clar que no totes les aplicacions necessiten d'una base de dades relacional al darrera, així que l'appengine de Google és per una part un bon banc de proves per veure com va això de la programació web amb Python i Django i per una altra una manera ràpida i econòmica de posar en producció projectes web que d'altra manera tendrien un cost prohibitiu pel programador mig.

blog comments powered by Disqus