El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Fusió

Aquestes darreres setmanes ha anat molt de bòlid, els que me coneixeu ja en sabeu el motiu, però pels que no vull contar-vos en què he estat les darreres setmanes. Permeteu-me fer un poc de flashback...

Dos mesos abans vaig prendre un cafè amb n'Ovidio de Logitravel. Havíem estat fent feina per Logitravel des de finals de l'any passat i fa aproximadament dos mesos vam fer un cafè, un de tants, però aquesta vegada em va dir que volia anar un poc més enllà de la simple col·laboració client-proveïdor.

Logitravel tenia una spinoff, V5, de gent com nosaltres a APSL, tècnicament molt competents, linuxeros, concienciats amb el programari lliure i amb la importància de la tecnologia. Molts amics i coneguts des de fa molta estona, així que aquest "anar més enllà", podia significar incorporar a APSL una gran quantitat de talent de cop.

El cafè va significar llançar la idea i començar a xerrar-ne. Les setmanes següents vam parlar molt de filosofia de feina, de l'esperit de l'empresa que es volia formar, d'allò que el tot és més gran que la suma de les parts i de com l'essència que constitueix APSL no s'havia de perdre.

La veritat és que l'enteniment va ser molt ràpid i total. Mantenim independència i manera de fer feina, clients, autonomia tecnològica i organitzativa, filosofia de feina i tecnologia. Una de les coses que més em va decidir a explorar la possibilitat de que un nou soci entràs a APSL va ser el demanar-me si m'agradaria fer feina amb la gent, i la resposta va ser positiva: m'agradava la gent de V5 i m'agradava la gent que havia conegut a Logitravel de l'etapa de client.

Així doncs, una vegada entesos en filosofia de feina i altres qüestions ètiques i presntat el projecte als dos equips, va venir l'hora dels tècnics. Papers, papers i més papers, tancaments contables que s'ajunten amb el tancament de trimestre i la presentació d'IVA i IRPF, que s'ajunten a més amb la selecció de personal, ... Un trui! Però la paperassa s'ha acabat. Des de dijous passat Logitravel ha entrat a APSL com a accionista majoritari i la gent de V5 s'incorporarà a la marca APSL. Passam de 11 a 19 persones, multiplicam talent i capacitat de feina.

Com us podeu imaginar estic amb els pels de punta pel que significa poder estar al capdavant d'un projecte com aquest amb la qualitat humana i tècnica que s'ha format. En tot procés de fusió l'encaix és complicat, però quan es parteix d'una filosofia comú tot és molt més bo de fer, i quan penses en el que pot sortir de tot això d'aquí un any o dos, estic convinçut que els beneficis de tot aquest esforç compensen de sobres els riscs de tot el procés.

En resum, APSL creix però no canvia, la fusió de les dues empreses i l'entrada de Logitravel a l'accionariat significa més capacitat de fer projectes i una possibilitat nova que fins ara teníem molt complicada: la possibilitat d'actuar com a CTO a projectes d'startup turístics, ja us contaré més d'això en altres apunts que és una de les coses que més ganes em fa.

Per la gent com nosaltres també significa una oportunitat d'aprendre un dels altres, de fer feina en un ambient tècnic de primera línea i de fer-ho lluny de les estructures d'una empresa més tradicional. Sóc conscient que estam construint un tipus d'empresa orientada a passar-nos-ho bé fent-hi feina, que permet a un perfil molt concret de gent sentir-se en un entorn d'innovació i reciclatge contínuo, amb plaços ajustats d'entregra i moltes coses per aprendre. Ens fent més grans però seguim essent una empresa "rareta" pel nostre sector: valorant la feina tècnica, fugint de lluites jeràrquiques i processos de decisió eterns, donant visibilitat a la gent i a la seva feina, sense voler entrar al "body shopping" i mirant de millorar dia a dia.

I com a notícia addicional dir-vos que deixam Son Castelló i tornam al Parc Bit, aquesta vegada pareix que amb fibra òptica a l'edifici. No ens ha donat temps de fer la inauguració de la nova oficia i ja tornam a canviar, ho sé. Ja mirarem de fer la festa un poc més gran per compensar, el trasllat és una de les coses que s'han d'acabar de tancar, i s'han de fer reformes a l'oficina nova, així que tot d'una que sàpiga dates ja ho us ho contaré i farem la convidada.

I això és tot per ara, que no és poc! Gràcies per la paciència!

Imatge: http://www.fanpop.com/clubs/dragon-ball-all-fusion/articles/200734/title/fusion

blog comments powered by Disqus