El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

django-yubin

Doncs sí, estava jo mirant de fer feina en el project bigbrother del que us parlava l'altra dia de pagès, quan em vaig trobar afeitant yaks, és a dir, realitzant una sèrie de tasques que no tenen a veure amb el projecte però que són necessàries. Una d'elles era la de modificar les plantilles del django-mailer2 per a integrar-se amb el nou sking de l'administrador de Django que estic provant.

I vet aquí que va sorgir un ja-que-hi-som. Ja que canviava les plantilles podria aprofitar per escriure un grapat de unit tests addicionals, i ja-que-hi-som, potser integrar el django-mailviews, que sempre el faig servir junt amb django-mailer2 i és complementen molt bé.

I una cosa i va dur l'altra i d'aquí a posar-hi nom a un projecte, el django-yubin, el nom és de @morenosan, i segon ell significa correu posta en japonès, però vet a saber, que jo l'he cercat per Google i sols em surt una cantat koreana. :-P

Encara que sóc partidari sempre de enviar pegats i afegits als programadors originals, pareix que el projecte django-mailer2 està un tant deixat, vaig enviar les millores fa temps i no he rebut contesta. El django-mailviews està un poc més viu, però la part que m'interessa, el que permet tractar els correus com les TemplatedViews de Django és una mínima part del projecte en sí, que a més proporciona la previsualització dels correus, cosa que jo ja tenc "a la meva mida" integrada dins el meu fork django-mailer2.

Així doncs vaig aprofitar per unificar els dos projectes en un paquet d'utilitats de correu. Yubin permet encuar els missatges, guardar-los dins la base de dades per ser consultats, permet la previsualització i permet generar els correus fent servir plantilles Django tant per la generació de contingut en text pla com la de correus HTML, afegir adjunts, etc.

I ja-que-hi-som vaig refer un poc la documentació, la vaig publicar al ReadTheDocs documentant el perquè del projecte i afegint la documentació de les millores fetes damunt django-mailer2 i sobretot afegint documentació d'utilització de la part referent a les mailviews.

I ja-que-hi-som em vaig donar d'alta al Pypi i vaig publicar el paquet, que podreu trobar en la serva darrera versió 0.1.1. I ja-que-hi-som doncs he escrit aquest apunt per si algú té interés en provar el mòdul i fer-me arribar els comentaris i errors que hi trobi.

blog comments powered by Disqus