El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Terminator

Si heu arribat a a quest apunt cercant en la peli, ho sent molt. Aquest apunt va de Terminator, un emulador de terminal per Linux fantàstic pels qui ens agrada fer feina a la consola.

Terminator ens permet tenir varis intérprets d'ordres a la mateixa finestra, distribuïr-los en una graella adequada a la feina que estiguem fent. Per exemple en una sessió Django normalment tinc una pantalla principal per l'editor, una pantalla secundària per a l'execució del manager.py i una pantalla addicional amb l'iPython engegat amb la consola de Django amb els models carregats.

Com que la distribució de la graella es pot guardar (i recuperar obviament) podem tenir diferents graelles configurades segons la tasca que volguem fer.  Terminator està als repositoris de les principals distribucions Linux. En el meu cas m'agrada tenir la darrera versió estable el més actualitzada possible, així que l'instal dirèctament del ppa

sudo add-apt-repository ppa:gnome-terminator
sudo apt-get update
sudo apt-get install terminator

Una vegada creade la distribució de finestres que volem, podem guardar-la amb el botó dret, anant a preferències i afegint un nou `layout`. Una vegada fet això podem cridar a Terminator indicant-li quina distribució volem fer servir. Per exemple, jo he anomenta django a la geometria que faig servir habitualment per programar amb Python i Django, així que quan engego el terminator ho faig amb

terminator --layout=django

La gràcia a més és que podem dir-li a cada terminal de que tenim definit dins el nostre espai de treball que en iniciar-se executi una comanda o assignar-li un perfil determinat a cada una.

Tot i la seva potència hi ha una cosa que no m'agradava especialment: la mania de no guardar el tamany de la finestra del layout per defecte.  Pels qui uns trobeu amb el mateix problema el que s'ha de fer és anar a la configuració de Terminator

~/.config/terminator/config

i editar-la afegir el paràmetre size a la finestra, en el meu cas queda com

... [layouts] [[default]] [[[child1]]] type = Terminal parent = window0 profile = default [[[window0]]] type = Window parent = "" size = 900, 800 ...

blog comments powered by Disqus