El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Més novetats d'spoken

Tal com em vaig comprometre, avui toca fer cinc cèntims de les butzes d'Spoken i d'allò que estam descobrint i aprenent fent el projecte.

Un dels maldecaps més grans ha estat fer feina amb l'àudio. Cada dispositiu ho tracta un poc d'aquella manera, i arribar a un format que la majoria de dispositius i navegadors es sentís està essent un malson. Amb jplayer la veritat és que va bastant bé, però encara així s'ha de tenir en compte quins formats vols fer servir i després trobar-nos amb que alguns navegadors fan bé l'actualització del player, altres no,... En aquesta versió el més important és que es sentit quan a més llocs millor, després ja hi haurà temps d'anar polint.

Si heu vist la darrera versió des d'un mòbil veureu que es veu força millor. Hem acabat amb un disseny "responsive" que va prou bé per mòbils i sobretaula. Aquest cap de setmana he afegit la compartició amb xarxes socials. Per això he fet servir un plugin anomenat socialite que va força bé per aquestes coses i que no carrega gaire la plana.

Spokenpic és un projecte que pareix senzill però que és força complex, requereix de les habilitats de tots els components de Meneame i APSL. S'ha de coordinar el desenvolupament de l'aplicació mòbil amb la part web, amb el servidor, amb el disseny,... Les noves característiques hem de procurar que no trenquin amb el que hi ha. Ho podríem fer, ja que es tracta d'una alfa i amb gent de confiança, però en el dia a dia ja estam acostumats a trencar poc o gens les aplicacions i no volem que Spokenpic sigui l'aneguet lleig.

Fins ara hem hostejat l'aplicació en un servidor de Hetzner de 7 eur (IVA inclòs), no ho diríeu mai, veritat? El servidor i l'aplicació estan configurat per a treure'n el màxim partit tot i que encara queden optimitzacions a fer, però ara per ara encara no són necessàries.

La setmana passada vàrem encarregar un nou servidor, també a Hetzner, amb 32Gb de RAM i un disc dur RAID 1 de 3TB, en la setmana que comença farem el traspàs de les dades i segurament el servidor actual quedarà com a entorn de preproducció.

No sé la resposta que hi haurà quan alliberem al públic la primera versió d'Spokenpic, però esperam que aquest servidor anirà prou bé i ens permetrà tenir marge de maniobra per, de ser necessari (i ens agradaria que així fos), migrar cap a una arquitectura de cloud, a Amazon.

Fins a la propera!

blog comments powered by Disqus