El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Primeres setmanes amb el Kindle DX

Ja fa un bon grapat de setmanes que vaig comprar el Kindle DX d'Amazon. Vaig elegir el model gran, més pesat i no tan actualitzat com el model petit, ja que la meva intenció era fer servir el lector per llegir documents en PDF.

En aquest temps he pogut comparar amb amics la diferència entre llegir un Pdf a un lector petit o al DX i he de dir que estic content de la compra feta. Amb el DX no s'ha de fer cap tipus de conversió, les planes es llegeixen bé i no hi ha scroll vertical.

Això, però té un cost. El DX sols té connexió 3G i no WIFI, amb la qual cosa està limitat en la navegació que es pot fer. No pots anar més enllà de la Wikipèdia, ja que en intentar anar a altres planes et sortirà l'avís que la navegació està restringida.

L'altra emperò és que els llibres en Pdf no són navegables amb el cursor, això vol dir que no tens a l'abast el diccionari integrat, que va força bé quan llegeixes documentació, el diccionari no et dóna la traducció del terme, sinó la seva definició, amb la qual cosa tens moltes més possibilitats de recordar el terme per a la propera vegada.

He provat de comprar a Amazon i és veritat que és molt còmode, la compra és fa gairebé impulsiva. També hi ha un emperò, que en aquests moments els llibres tècnics tenen un preu a vegades superior als llibres en paper. Sols els salva que al manco els pots comprar sense problemes, cosa que no es pot dir de les llibreries que hi ha a les nostres contrades.

He comprat també a O'Reilly, aprofitant la seva política de promocions per Twitter. Tenen un format compatible amb Amazon i que no té DRM. El vaig provar comprant "Redis Cookbook" i funciona perfectament amb el diccionari integrat i tot.

L'altra cosa que he anat provant és la conversió d'algún pdf a format ebook amb Calibre, queda un format legible però en molts de casos el resultat no compensa l'esforç, encara és més còmode llegir-ho en el format pdf original.

En resum, el DX va molt bé pel que jo volia i les meves necessitats, però s'ha de tenir en compte que Amazon no l'ha actualitzat tan sovint com ha fet amb els dispositius petits, però per llegir documents en format A4 com els pdf va fantàstic, però si sols heu de llegir novel·les segurament el format normal de lector us resultarà més còmode i menys pesat (tant en pes com econòmicament).

blog comments powered by Disqus