El blog de Trespams

[ x ]

Faig servir les cookies de Google Analytics per al control de visites i estadístiques..
És una pardalada, però la llei diu que us he d'avisar, ja veus. Així que si visitau aquest blog donau-vos per informats o sortiu ara mateix i netejau les cookies del vostre navegador. Si continuau llegint, suposaré que ja us està bé. Si vols saber com llevar les cookies del teu navegador: aquí ho pots trobar

Shutter i Pencil com a eines de comunicació

Avui m'agradaria parlar de dues eines que crec que ens poden ajudar molt en la tasca de comunicar-nos amb el nostre client a l'hora de definir un projecte: pencil i shutter.

Pencil és una eina que s'instal·la com a un plugin de Firefox (encara que es pot executar de manera independent) i que serveix per fer diagrames orientats a interfícies d'usuari. Ha evolucionat molt darrerament i ens permet crear prototips prou rics en widgets, tant per a definir interfícies d'escriptori com per a definir interfícies web. En la versió 1.1-rc2 que és la que he estat provant, ens permet crear documents multiplana, crear els nostres propis components, té un visor d'imatges que enllaça amb openclipart i ens permet exportar el disseny creat a a html, pdf o odt.

Shutter és un capturador de pantalla avançat, el millor que he vist fins ara per Linux. Ens permet capturar la pantalla, una finestra, un troç de finestra i modificar mínimament la imatge aplicant-li efectes o afegint-hi text. És a dir, té tot el necessari per a convertir-se en una eina imprescindible a l'hora de fer manuals o documentació que impliquin afegir imatges d'un programa.

Per mi aquestes eines tenen un gran valor. Pencil permet definir l'estructura bàsica d'una aplicació sense perdre massa temps i sense entrar en el disseny final. És a dir, ens permet avançar en el què ha de fer l'aplicació en lloc d'enrocar-nos en l'aparença de la mateixa. Això és molt important en les etapes inicials dels projectes, pensau que molta gent no sap el que vol, i encara que sàpiga el que vol teniu en compte que la feina d'un cap de projecte no és tant donar al client el que vol sinó donar al client allò que necessita. Tenir eines que ens permetin comunicar a alt nivell per a poder esbrinar què és allò que es vol ver és força important. Aquestes eines per la seva banda han de ser tals que no ens dugui massa feina ni esforç crear els dissenys, ja que per una banda el projecte encara no sabem si es farà i per altra se suposa que hi haurà força canvis, així que les iteracions entre les xerrades amb el client i els canvis que es puguin fer han de ser molt ràpides. Pencil trob que comença a tenir una bona relació entre capacitat de comunicació i velocitat a l'hora de fer els canvis.

La veritat és que els wireframes en aquestes etapes es podrien fer perfectament amb llàpis i paper. Hi ha autors que recomanen que sigui així. Això però quan es posa en un pressupost o dins una presentació no té l'impacte visual necessari per a donar una imatge de qualitat al projecte, i per tant que en lloc d'eines com Pencil es pugui fer servir paper i llapis de colors i un escanner depèn més de l'audiència a qui va destinada la presentació o el pressupost que el que sigui possible fer-ho d'una maner o altre.

Eines com Shutter i Pencil ens donen la capacitat de fer bons pressuposts, tutorial; concentrant-nos en el que es vol dir i donar la referència visual. Són un estalvi de temps i donen lloc a un augment de les nostres capacitats de comunicació, en el que volem dir sense que el temps per posar-ho elegant sigui un impediment.

blog comments powered by Disqus
<<<<<<< main/templates/puput/base.html ======= >>>>>>> main/templates/puput/base.html