El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Dell Latitude 2100, recapitulació

Un comentari de Paco me dóna peu a fer una recapitulació damunt el portàtil. Per cert, he deixat unes quantes fotos de família al Flickr.

El portàtil resulta molt còmode a l'hora de moure'l d'una banda a l'altra. En aquests quinze dies i escacs que duc amb ell he de dir que és nota molt la diferència entre dur aquesta jugueta i el portàtil de 15,4 polzades. La meva esquena ho agraeix, i més si he de caminar una bona estona.

La durada de la bateria, 5 hores, és un poc curta per el que se suposa que hauria de durar una bateria de 6 cel·les, però en el seu favor he de dir que són 5 hores reals, és a dir, fent feina.

El teclat és molt còmode. A l'igual que en a l'altra portàtil m'agradaria poder tenir un botonet per desactivar el touchpad, ja que mentre escrius és molt senzill tocar-lo sense voler i dur el cursor a qualsevol banda.

L'IDE que faig servir per programar actualment és el Netbeans. El Dell 2100 amb 2 GB de RAM no té cap problema per moure'l i va força fluid. La cosa canvia un poc en posar-li un monitor extern. Us explic: aquest portàtil ho faig servir també per programar i ho tenc amb una configuració de monitor dual, és a dir, tenc un escriptori virtual consistent en la pantalla del portàtil (1024x576) i un monitor Dell de (1680x1050). La tarja gràfic mou bé el conjunt, però els scrolls verticals se noten, no són fluids. No és el suficientment greu com per no deixar-te fer feina, però sí una mica empipador. Aquest efecte és nota bastant al Netbeans i un poc al Firefox. És l'emperò més gran que li he trobat per ara...

L'altra cosa a notar és el carregador. És petit si ho comparam amb els carregadors estàndard de Dell, però encara és gran. En el seu favor dir que és compatible amb els carregadors dels seus germans grans i per mi això s'ha convertit en un avantatge, ja que amb el Dell de 15,4" vaig comprar dos carregadors: un per la docking i un per transportar, així puc jugar amb aquest fet i tenir un carregador a cada lloc de feina.

El disc d'estat sòlid es porta mol bé. És ràpid i tot el sistema tan just fa renou. De tant en tant es posa en marxa un ventilador, però ni ho sents. De totes maneres trob que s'encalenteix més del que esperava i potser això explica la "poca" durada de la bateria.

La visibilitat de la pantalla és molt bona. Pràcticament no hi ha reflexos, encara que no he arribat a aprofitar-ne les possibilitat que té el que sigui una pantalla tàctil. Deu ser un trauma infantil, ma mare me deia que és de mala educació assenyalar amb el dit. :)

blog comments powered by Disqus