El blog de Trespams

[ x ]

Faig servir les cookies de Google Analytics per al control de visites i estadístiques..
És una pardalada, però la llei diu que us he d'avisar, ja veus. Així que si visitau aquest blog donau-vos per informats o sortiu ara mateix i netejau les cookies del vostre navegador. Si continuau llegint, suposaré que ja us està bé. Si vols saber com llevar les cookies del teu navegador: aquí ho pots trobar

La Ruta del éxito de Luis Miravitlles

L'altra dia em deixaren "La Ruta del éxito. MRW Claves de un modelo de gestión innovador" i avui he dedicat una estoneta a llegir-ho.

El llibre és un elogi d'MRW, del seu model d'empresa i de com va passar de una empresa de missatgeria local amb pèrdues a l'empresa que coneixem avui. És un enaltiment de la figura del seu màxim impulsor, Francisco Martín Frias.

A llarg de poc menys de 150 planes, Luis Miravitlles ens conta la història de MRW, la seva obsessió per la qualitat i el tracte al client, el seu compromís amb la gent i de com es va refundar com a franquícia en un moment en que aquest concepte pràcticament no era conegut a espanya. És interessant veure com MRW ha compaginat les tasques de marketing amb la part social de l'empresa, la qual cosa demostra que el benefici empresarial no té perquè anar en contra del benefici social. Si hi ha imaginació i ganes les dues coses es complementen.

El llibre presenta a cops un estil narratiu, d'anecdotari i a altres un estil més formal, amb xifres i documents. L'autor ja n'avisa d'això i com els capítols es poden llegir de manera independent tampoc xoca massa.

No conec MRW per dintre i no puc dir-vos que el que es diu al llibre sigui veritat o no, però sincerament m'agradaria que fos així. És que es compta al llibre és del tipus d'organitzacions que m'agraden, orientades a la feina, amb gent motivada i on hi ha la suficient cultura empresarial per permetre les millores i reconèixer els seus impulsors. Al manco això és el que ens mostra el llibre. Potser sigui una faula, però ja us dic que és del tipus d'històries que m'agraden, segurament perquè un dels meus somnis és poder arribar a fer quelcom semblant a MRW però a l'àmbit del desenvolupament web.

Sigui com sigui el llibre és inspirador, de lectura fàcil (poc menys d'hora i mitja) i adequant per passar una estona llegint i que se't quedi un bon sabor de boca. Pel títol que té segurament no el compraria, però si teniu l'ocasió de fer-li una ullada, hi ha coses pitjors per passar l'estona.

Fitxa tècnica:

La Ruta del éxito
MRW Claves de un modelo de gestión innovador
Luis Miravitlles
Editorial Gestión 2000
ISBN 84-8088-623-4
blog comments powered by Disqus
<<<<<<< main/templates/puput/base.html ======= >>>>>>> main/templates/puput/base.html