El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Balanç del 2008

Aquest serà el darrer apunt d'aquest any, i com a tal toca fer balanç del que ha significat aquest 2008 que aviat s'acaba.

Programació

A l'aspecte de programació ha estat un bon any: Django ha tret la versió 1 i Python l'esperada versió 3. Hem vist com han aparegut força projectes basats en Django que marcan la línia cap a l'esperada reutilització de codi.

Ha estat l'any on personalment he fet molta més programació amb Django que en Java. Els tipus de projectes que han sortit feien que fos molt més ràpid i optim fer-ho d'aquesta manera. Alguns dels llocs web han tingut força visites i hem pogut comprovar el bé que se comporta Django.

L'aparició de Netbeans per Python també crec que és una notícia prou important. Fins ara pareixia que Python estava apartat dels plans de Sun (no així dels de Google com s'ha vist amb l'AppEngine) i pel que apunta pareix que a mitjà plaç i amb permís d'Eclipse i Aptana podria ser l'editor de referència per Python.

Gestió de projectes

He seguit amb discussions filosòfiques damunt el que és un projecte i el que no és. Per mi un projecte per definició ha de tenir una data d'acabament, però ja he perdut l'esperança de que algunes coses canviïn.

Scrum com a metodologia cada cop m'agrada més. Estic molt còmode amb la idea de que les persones són el més important de l'equip i de que el cap de projecte ha de ser un facilitador. Scrum s'adapta molt bé a aquesta manera de pensar i de fer.

De la família

Llums i ombres enguany. Llum pel naixement del meu segon nebot, ombres per la pèrdua de gent propera, en un cas molt jove que va omplir la família de consternació, i un petit ensurt amb el Pare que afortunadament no ha anat a majors.

Els meus menuts creixent dia a dia, enguany ja saben colcar en bicicleta (amb 3 sessions en tingueren prou per aprendre'n!) i trobar la IP del seu ordinador Linux.

Dels amics

Donar-vos les gràcies per ser-hi, per aguantar-me els acudits dolents i pels bons moments que hem passat junts. La vida no seria digne de ser dita vida sense els amics.

De la feina

La feia principal rara, moltes baixes, buids de poder i una fusió que pareix que no s'arriba a concretar. Personalment he demanat una reducció de jornada que esper es concreti al 2009. No m'agraden les situacions d'impàs i mentre tot es defineix prefereixo dedicar més temps a la família.

De la feina "pla B" bé, molt bé. Projectes molt interessants que esper es concretin molt aviat. El 2008 ha estat un any de transició, d'agafar embranzida per l'any següent i crec que s'ha aconseguit.

Gràcies a tots i totes per seguir aquest blog i pels comentaris que anau deixant. Esper que el 2008 hagi estàs profitós per les vostres vides. Ens llegim al 2009!

blog comments powered by Disqus