El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

És temps de Python

En Paul Graham a un conegut assaig deia que si un volia bons programadors tenia que anar cercant a gent que fes feina amb Python. Era per allà el 2004 i supòs que la gent de Google li va fer cas, un poc exagerats per això, posant en plantilla a Guido Van Rossum. A l'assaig es fa referència a que algú amb prou interès per aprendre un llenguatge minoritari com el Python hauria de tenir passió per la programació i per tant téndria mols números per ser un bon programador.

Potser ara Graham es decantaria per coses com Scala o Erlang, però tanmateix el que importa realment és que la gent que s'ha apropat a Python fins ara ho fa cercant alguna cosa millor, un llenguatge més manejable i que li permeti expressar en codi les seves idees.

Bastiments com Django, Pylons o Turbogears han donat una nova magnitud al llenguatge, posicionant-lo com un competidor de primera línia en el desenvolupament web.

La pròpia experiència indica que Python i un framework web com Django permet una productivitat un ordre de magnitud superior a la que s'obté en Java i una corba d'aprenentatge molt menor i més suau.

Aquests darrers mesos hem posat en producció dues web noves i estam a punt de llançar una web per a la gestió de congressos i events que ataca a un web service consumit en Python, tot això a partir d'un equip mínim de programació i en el darrer cas fins i tot a partir de gent que mai havia programat en Python. La programació és molt ràpida i l'escalabilitat i els temps de resposta de les webs tan bo o millor que les webs que tenim en Java. Dels continguts, què dir-vos? Programació no hi té res a veure ;)

blog comments powered by Disqus