El blog de Trespams

[ x ]

Faig servir les cookies de Google Analytics per al control de visites i estadístiques..
És una pardalada, però la llei diu que us he d'avisar, ja veus. Així que si visitau aquest blog donau-vos per informats o sortiu ara mateix i netejau les cookies del vostre navegador. Si continuau llegint, suposaré que ja us està bé. Si vols saber com llevar les cookies del teu navegador: aquí ho pots trobar

Python 3.0 ja és aquí

Després d'anys de feina tenim la nova versió de Python aquí. La llista de novetats és força nombrosa i implica a més que es romp la compatibilitat cap enrera.

Tranquils no passa res! Python 3.0 representa el primer intent de rentada de cara a Python per a convertir-lo en el que serà un llenguatge fins i tot més potent que l'anterior, sense perdre la riquesa i expressivitat actual de Python, però solucionant d'una vegada problemes com el del tractament uniforme del tipus de dades sencer, l'unicode i tenir difernts maneres de fer el mateix per obtenir resultats semblants (range i xrange per exemple).

Als sistemes operatius seriosos poden conviure vàries versions de Python sense dificultats. Ara mateix a la meva màquina tenc el 2.4 i el 2.5 essent aquest darrer la versió per defecte. A poc a poc les distribucions l'aniran incorporant, primer com a opció i d'aquí un parell d'anys com a versió per defecte, però llavors ja no serà el 3.0, sinó el 3.x segurament.

L'important del llançament de la versió 3.0 és que a partir d'ara començarem a veure millores en el rendiment de Python 3, pel que pareix la versió 3.0 és més lenta que la 2.5, i a poc a poc s'aniran adaptant les llibreries de tercers.

Això vol dir que no fa falta frissar massa a portar totes les nostres aplicacions al 3.0. Primer convé esperar a que les nostres distribucions preferides posin la 2.6 com a versió per defecte i després anar adaptant-nos poc a poc i començar a agafar conciència dels canvis de la 3.0 per a fer que quan donem el pas gairebé tot ho faci l'script automàtic de conversió.

blog comments powered by Disqus
<<<<<<< main/templates/puput/base.html ======= >>>>>>> main/templates/puput/base.html