El blog de Trespams

[ x ]

Faig servir les cookies de Google Analytics per al control de visites i estadístiques..
És una pardalada, però la llei diu que us he d'avisar, ja veus. Així que si visitau aquest blog donau-vos per informats o sortiu ara mateix i netejau les cookies del vostre navegador. Si continuau llegint, suposaré que ja us està bé. Si vols saber com llevar les cookies del teu navegador: aquí ho pots trobar

Netbeans IDE 6.5 edició Python

Fa no res ha sortit l'edició Early Accés de Netbeans per Python.

L'IDE integra un editor amb autocompletat de codi, depuració integrada, integració de subversion i tot el que un normalment pot esperar d'un entorn avançat de programació.

En la documentació he vist que hi ha una branca per Django, però encara no he trobat com accedir-hi. Tanmateix no té molta importància ara per ara, ja que si és un bon editor per Python ho serà per editar projectes Django.

En l'execució damunt el PPC amb la màquina virtual IBM JDK6, funciona acceptablement bé, però he tingut que variar alguns dels paràmetres d'inici per a que l'entorn no s'arrossegàs tant. Res de nou, per Ecipse també ho vaig fer, i la impressió general és que llevat els casos en que a la màquina virtual li pega per consumir el 99% de les dues CPUs, l'entorn es comporta molt bé.

El paràmetres de tunejat:

  -J-Xmx356m 
  -J-Xverify:none 
  -J-XX:CompileThreshold=100 
  -J-XX:PermSize=64m 
  -J-XX:MaxPermSize=96m 
  -J-Djava.net.preferIPv4Stack=true
  

Aspectes destacats

 • Entorn de feina: net, molt net. Aprofita molt l'espai de treball i es deixa un gran espai per a l'editor.

 • El completat de codi és del milloret que he vist. A més han aconseguit extreure la documentació i presentar-la de manera poc intrussiva i elegant.

 • Possibilitat de crear plantilles. És una de les coses que faig amb Vim i que molts editors tenen, però que no acaben de funcionar tan bé com les de Vim. Netbeans ho fa. He portat algunes de les plantilles de Vim sense problemes.

 • Navegació entre objectes pitjant amb la tecla Ctrl damunt l'objecte. És un de les coses que més m'agraden d'Eclipse per Java i Netbeans també ho ha incorporat a Python.

 • Neteja de imports innecessaris. Ens deixa el codi més net.

 • Tecles ràpides per gairebé totes les opcions. Per mi és important que allò que faig habitualment permeti ser executat sense tenir que llevar les mans del teclat.

 • Possibilitat de crear les nostres pròpies plantilles.

 • L'eina de gestió de diferències entre fitxers manté el l'acoloriment de sintaxi. Una gran millora respecte a tot el que hi ha. És una eina fantàstica.

Punts a millorar

 • L'autocompletat té un preu: l'inici del programa és lent ja que parseja tot el que troba. Si teniu l'opció del la finestra de tasques activada la cosa pot arribar a ser insuportable. Afortunadament si posam que sols ens mostri les tasques de l'editor actiu la cosa millora. Tot i així crec que falta algun tipus de configuració per poder definir per projecte les llibreries que s'utilitzaran i les que no per agilitar-ne el parseig i evitar que algunes vegades a l'autocompletat surtin cents d'opcions que no tenen res a veure amb el projecte.

 • La integració amb subversion és bona, però la interfície de selecció del que s'ha de pujar i del que no és molt farragosa, ja que s'ha de seleccionar element a element amb un desplegable.

 • Pareix haver hi un error quan es selecciona una plantilla, ja que sols te deixa triar les de Python i Others. Es posa tot allà dintre i ja està, però sorprèn.

 • Refactorització. La que té Eric4 amb Rope o la de pyDev mateix permeten més opcions.

Hi ha un bon grapat de coses que vull explorar com són les macros, la inserció de codi i mirar més a fons el comportament de les plantilles, crec que se n'hi pot treure molt de suc.

Com a conclusió dir que m'ha agradat molt aquest entorn. Potser estic molt condicionat a que ha funcionat força bé en el PPC, però en la meva opinió és un entorn fantàstic per al desenvolupament de Python en general i de projectes Django en particular.

El faré servir una temporada, sols hi duc dos dies, a veure si tot confirma ser tant bo com sembla i puc trobar com instal·lar la branca per Django. Això sí, el vim seguirà essent un dels meus principals entorns de desenvolupament: quan un ha de fer modificacions de codi ràpidament o treballar per ssh no hi ha res millor. Sempre serà o bé una eina principal o complementària. Sempre és bo tenir dos editors de capçalera.

blog comments powered by Disqus
<<<<<<< main/templates/puput/base.html ======= >>>>>>> main/templates/puput/base.html