El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Remesa de llibres agost-2008

Dissabte vaig rebre una nova remesa de llibres de ca'n Amazon. El dólar encara està força baix i tenia ganes de lectura. Els darrers que vaig comanar han resultat ser força bons i encara me'n queda algun per acabar del tot, però aquests dies em torna fer ganes llegir damunt un dels aspectes de la informàtica més interessants que hi ha: les persones.

De fet hi ha un nexe comú en tota la remesa de llibres és que no són llibre excessivament tècnics, com sí ho era l'altra remesa i sí són llibres on el component fonamental és la gent, els programadors i tècnics. Hi ha llibres generalistes on el tema principal també són les persones i les seves motivacions, fish y quien se ha llevado mi queso serien uns dels més coneguts, però per be o per mal la gent tècnica té/tenim altres motivacions, som diferents de la mitjana de la gent, més introvertits, més donats a la lògica, més intel·ligents, més guapos, més calentorros, millors amants... i els llibres que tracten dels grups de tècnics, de les seves anècdotes i vides van sovint molt més enllà de faules damunt formatges i peixos.

Res, anem per feina:

  • Smart & Get Thinks Done. De Joel Spolsky. Editorial Apress. Un llibre de butxaca damunt com captar i retenir el talent.
  • Managing Humans. De Michael Lopp. Editorial Apress. Anecdotari, consells i un poc de mala hòstia. He aprés com se diu gili... en anglès. És el primer que estic llegint, i encara que he de tirar de diccionari sovint, pel tipus d'expressivitat peculiar de Loop, m'està engantxant.
  • The myths of innovation. De Scott Berkun. Editorial O'Reilly. Un llibre damunt la innovació, el que ens motiva a abraçar noves tecnologies, i damunt el mateix sentit del canvi. Vaig llegir una cita atribuïda a Bernard Shaw que crec que va en el sentit del llibre "les persones raonables s'adapten al món, les persones insensates fan que el món s'adapti a elles. Per això progressar depèn de les persones insensates". Fins que tenen èxit i deixen de ser insensates als ulls de la societat, afegiria.
  • Agile project management with scrum. de Ken Schwaber. Editorial Microsoft Press. Gestió d'equips i projectes utilitzant la metodologia scrum. És una de les metodologies àgils que més m'agraden i que potser són més aptes per anar introduint a empreses tradicionals sense provocar una ruptura massa gran. Al contrari dels sistemes operatius, els llibres de Microsoft Press solen tenir molta qualitat.

Com sempre, si trob que algun d'ells es mereix una ressenya especial ja l'aniré posant.

blog comments powered by Disqus